Din oras

Mircea Barbu se alătură postului de știri NCN deţinut de Liviu Alexa

Scris de 541

Fostul coordonator al secției de reporteri speciali a ziarului „Adevărul” se alătură postului de televiziune clujean NCN, care a obținut recent licența de emisie la nivel național. Mircea Barbu va fi din 1 octombrie corespondentul special al știrilor, anunță reprezentanții NCN.

Postul este deținut de jurnalistul clujean Liviu Alexa, care a declarat:

„Mircea Barbu va fi Reporter Special la NCN. Mai mult decât salariul, noi i-am oferit ceea ce pe Mircea îl interesa cel mai mult: libertate editorială. E trist că discutăm în 2017 despre asta, dar se impune, având în vedere ce a pățit el la «Adevărul». Norocul nostru, al tuturor, este că redacția NCN este plină de jurnaliști pasionați, nu de funcționari ai presei sau de jurnaliști-chitanțieri. Abia aștept ca Mircea să se apuce de lucru. Există o Românie care nu apare în presă”.

La rândul său, Mircea Barbu a afirmat:

„Sunt foarte încântat să mă alătur acestui nou proiect. Cred că felul în care știrile au fost trivializate în goana după breaking news nu e ceea ce publicul își dorește și nici cea mai onestă formă de jurnalism. Alături de echipa NCN, îmi doresc să le redăm telespectatorilor încrederea în oamenii care fac această meserie din pasiune și cu integritate. Pe plan personal, mă bucur să revin în Cluj, orașul pe care îl consider a doua casă.”

Reamintim că postul NCN a primit licenţă naţională pentru o televiziune de ştiri, la începutul acestei luni, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Liviu Alexa a declarat la momentul respectiv pentru Paginademedia.ro că postul se va lansa la data de 1 decembrie.

Carte de vizită Mircea Barbu:

Mircea Barbu are mai bine de șase ani experiență în jurnalism. El a fost restructurat de la Adevărul, vara aceasta, unde conducea secția de reporteri speciali.

Jurnalistului Mircea Barbu i s-a cerut să scoată întrebări dintr-un interviu cu consultantul politic Roger Stone. Barbu nu a fost de acord și a publicat un text pe site-ul Adevărul.ro în care vorbea de “presiuni ale conducerii Adevărul” și povestea “tărășenia”. Textul a fost scos de pe site.

Conflictul s-a acutizat, ajungând la un moment în care Barbu a chemat poliția după o confruntare cu redactorul-șef adjunct. Mircea Barbu a fost ulterior concediat, prin desființarea secției în care el lucra. (pe larg despre subiect: AICI)

În 2014, Mircea Barbu a fost singurul jurnalist român prezent în Crimeea în timpul anexării peninsulei, iar, în ultimii ani, a realizat o serie de reportaje speciale din estul Ucrainei, Siria, Fâșia Gaza și Irak. De asemenea, Mircea Barbu a fost primul jurnalist român care a transmis de la fața locului criza refugiaților din Balcani.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 2 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 5 hours Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 6 hours Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 6 hours Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 17 hours In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 20 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 22 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 23 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 1 day PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 1 day Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE