Editorial

„Minte-mă, dar minte-mă frumos”. Romanță a la Ludovic Orban

Aflat la Realitatea Plus, miercuri seara, și întrebat despre persoanele asistate social, după ce a explicat cum e cu formarea continuă și că trebuie să existe programe de recalificare pentru ca oamenii să se poată reorienta dacă nu îşi mai găsesc loc de muncă în meseria lor, Ludovic Orban a povestit despre o perioadă în care a mers la mai multe interviuri pentru a se angaja, în 1997.

Zice Orban: „Eu am avut o perioadă în care m-am ambiţionat să îmi caut loc de muncă ducându-mă la interviuri. Am depus 70 de CV-uri, am fost la 29 de interviuri şi abia la al 30-lea am fost angajat. Dar la fiecare interviu am înţeles: n-aveam carnet de conducere, mi-am luat carnet de conducere. Nu stăpâneam foarte bine limba engleză, am urmat două module de limba engleză, ca să-mi îmbunătăţesc rezultatele în limba engleză. Competenţe digitale. Am urmat efectiv cursuri ca să-mi cresc competenţele digitale, şi pe măsură ce mă duceam eram mai bine pregătit. Și îmi dădeam seama că mă încadrez mai bine în criteriile de evaluare şi până la urmă am ocupat locul pe bune, în urma unui concurs, şi a fost şi un loc de muncă pe care l-am apreciat foarte mult. Pentru că atunci când ştii că cineva te angajează pentru că eşti bun, pentru calităţile tale şi nu pentru relaţii, chiar produce satisfacţie”. Unde a fost angajat, nu a mai zis.

Măi să fie, mi-am zis. Cine a mai auzit de drac mort și politician să muncească cinstit? Când să mai și muncească Ludovic Orban, dacă din 1992 încoace e tot în politică?

Caut la CV. Nimic. Sap adânc pe inernet. Așa aflu că în 1997 a fost angajat la Agentia de Politici Energetice din România. Ca să vedeți, o agenție guvernamentală. Asta după ce a demisionat din Consiliul local al Sectorului 1.

Să ne amintim: ai lui, adică CDR, era la putere. Ce CV, ce interviu? Poate sinecură de la guvernul zecilor de mii de specialiști ai lui Constantinescu, unde Ciuvică era mare șef. Dar, stați așa, că povestea nu se termină. După câteva luni este numit secretar de stat pentru persoanele cu handicap. După alte câteva luni ajunge secretar de stat șef la Departamentul Informațiilor Publice al guvernului. Și încă câteva luni ajunge Președintele Agenției Naționale al Funcționarilor Publici. Funcțiile ăstea tot cu CV și cu interviu? Povești electorale. Romanță a la Ludovic Orban. „Minte-mă, dar minte-mă frumos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *