Politica

Ministrul Vasile Dîncu: Nu avem acum discuții legate de trimiterea de arme în Ucraina. În Transnistria vedem o încercare de a crea un conflict, fără șanse să se dezvolte

Scris de 577

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a anunțat miercuri că România nu are în acest moment discuții despre trimiterea de arme în Ucraina.

”În acest moment nu avem asemenea discuții legate de arme, trimiterea de material letal în Ucraina. România sprijină umanitar Ucraina din primul moment”, a declarat Dîncu.

El s-a referit și la evenimentele din Transnistria, unde au avut loc luni și marți trei explozii la diferite obiective militare.

”Ne îngrijorează tot ce se întâmplă în jurul României. Vedem o provocare, o încercare de a crea un conflict, care nu are însă șanse să se devolte. Republica Moldova gestionează situația acum”, a spus Dîncu.

Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Moldova

Un apel scris de reprezentanți ai așa-numitului Minister al Securității Statului (MGB) al regiunii separatiste a fost trimis miercuri la redacția Ava.md. Documentul prezintă o listă a spionilor ruși trimiși în Transnistria.

Apelul agenților arată că ei doresc pacea în regiune și acuză Moscova că intenționează să destabilizeze situația politică din Republica Moldova.

Lucrători din serviciile de informații din Transnistria publică într-o scrisoare transmisă presei din Chișinău numele celor care, spun ei, stau în spatele agravării situației din regiune.

AVA.md  este un proiect media al unui grup de analiști politici și economici, istorici, politologi din Moldova, Ucraina, Rusia, Israel.

Scrisoarea atribuită serviciilor de informații:

”În atenția Președintelui Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților de stat ale Republicii Moldova, șefii organelor de drept din Moldova și Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, reprezentanți ai presei moldovenești și ucrainene.

Noi, un grup de patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, vă atragem atenția asupra situației critice care s-a dezvoltat în PMR în acest moment.

Republica Moldovenească Nistreană se află într-o situație dificilă.

Pe de o parte, elitele regionale încearcă să mențină un echilibru între viața pașnică a populației civile din regiune, pe de altă parte, forțele distructive ale protejaților Federației Ruse fac ceva pentru a implica regiunea în acțiuni provocatoare și distructive care pot distruge pacea fragilă din statul nostru.

Analizând situația militară și politică actuală din regiune, precum și luând în considerare declarațiile agresive și inadecvate ale liderilor militari ai Federației Ruse, am decis să dezvăluim datele de instalare a rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale căror scopuri și obiective includ pregătirea provocărilor în regiune.

Coordonarea acestei lucrări distructive în regiune este realizată de consilierul președintelui PMR, generalul-maior Razgonov Vitaly Leonidovici, care a ajuns în PMR în 2019, potrivit căruia nu există ordin de revocare din serviciu în forțele armate.

Generalul-maior Razgonov, în calitate de reprezentant al Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse din PMR, a fost însărcinat cu pregătirea grupurilor de sabotaj în regiune, creând o rețea de agenți a Direcției Principale a Statului Major al Forțele Armate ale Federației Ruse, destabilizarea situației politice din Moldova și o serie de regiuni ale Ucrainei, desfășurarea de operațiuni de informare psihologică în regiune, acordarea de suport informațional pentru o operațiune militară specială în Ucraina.

Noi, patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, nu vom permite ca tânăra noastră dar mândră republică să fie atrasă într-o situație de război, violență, devastare, haos și moarte. Vedem ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Ne dorim pace și stabilitate în regiunea noastră.

În acest sens, dezvăluim prima parte a informațiilor referitoare la membrii rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Dacă colegii noștri nu învață din asta și continuă să desfășoare lucrări distructive în regiune, vom lua alți pași pentru a le opri complet acțiunile și a reduce consecințele negative ale muncii lor anterioare.

Lista agenților sub acoperire ai Centrului 74 de Informații al Direcției de Informații a Cartierului General al Districtului Militar de Vest al Forțelor Armate RF (GU GSh RF Armate) cu sediul în Tiraspol:

pseudonim „Comerț” – Nyagu Vitaly Nikolaevich, născut la 24 aprilie 1976, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ministrul Afacerilor Interne al PMR, fost președinte al Comitetului de Stat Vamal al PMR, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Shiftain” – Nebyygolova Igor Petrovici, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ataman al armatei de cazaci ai Mării Negre, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „antrenor” – Lyudmila Mikhailovna Koval, născută la 25 ianuarie 1964, redactor-șef al ziarului „Profsoyuznye vesti”, locuiește la adresa: Tiraspol, st. Kosmonavtov, 34, ap. 67.

pseudonim „Politician” – Sandutsa Vladimir Ilici, nascut la 1 septembrie 1954, corespondent al „RIA-Novosti” si reprezentant al serviciului de presă al Comisiei Unite de Control, domiciliat la adresa: Tiraspol, str. Karl Liebknecht, 150, apt. 35, cetățean al PMR și al Federației Ruse.

pseudonim „Faust” – Gerasyutenko Sergey Pavlovich, născut la 08.04.1960, cetățean al PMR și al Federației Ruse, șeful Statului Major General al Forțelor Armate – Prim-viceministru al Apărării al PMR, general-maior, locuiește la Tiraspol .

pseudonim „Lemur” – Buga Igor Semenovici, născut la 10.09.1964, deputat al Consiliului Suprem al PMR, cetățean al PMR, Republicii Moldova și Federației Ruse, președinte al reprezentanței publicului panrusesc organizația „Frăția de luptă” din Pridnestrovie, președinte al „Asociației Veteranilor de Război din Afganistan” din Pridnestrovie, fost deputat al consiliului orășenesc Tiraspol, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Gorzher” – Buchka Vladimir Alekseevici, născut la 18 septembrie 1957, cetățean al Federației Ruse și al PMR, fost președinte al organizației obștești „Uniunea Apărătorilor Transnistriei”, deputat al Consiliului Suprem al PMR. la Tiraspol.

pseudonim „Chestny” – Prodan Nikolai Georgievici, cetățean al Federației Ruse și al Republicii Moldova Pridnestrovie, președinte al organizației obștești „Sindicatul Muncitorilor din Afaceri Interne „Onoarea și Dreptul”, membru al Prezidiului Sindicatului structurilor de putere din PMR, domiciliat la Tiraspol.

Împreună să păstrăm liniștea pe Nistru!!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 mins Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 45 mins Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 1 hour Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 1 hour In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 4 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 6 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 6 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 19 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 19 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 22 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 22 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
 • Acum 23 hours Sanatate
  Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut ușor la nivelul judeţului Cluj. Aşteptăm să ajungem cu datele procesata la intervalul post Untold
 • Acum 1 day Politica
  Grindeanu anunţă licitaţia pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia – adică ce era cât pe ce să “OSĂ” avem prin promisiunile electorale ale “Alianţei Vestului”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE