Din oras

Ministrul Lucian Bode afirmă că s-au încheiat cercetările la faţa locului privind explozia de la Arad. Se confirmă ipoteza asasinatului!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre cazul de la Arad în care un omul de afaceri, Ioan Crişan, şi-a pierdut viaţa într-un mod violent. El a precizat că acest caz este singular şi că anchetatorii nu exclud nicio ipoteză, însă nu a dat detalii despre pistele luate în considerare. În timp ce prefectul Aradului spunea duminică că oraşul nostru este unul sigur, Lucian Bode afirmă  că „România este o țară sigură”.

Ministrul a precizat că s-au încheiat cercetările la faţa locului, iar autoturismul a fost ridicat şi este în prezent cercetat. De asemenea, au fost audiați martori, membri ai familiei omului de afaceri, angajaţi şi apropiaţi.

Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autoriisă fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a spus Bode.

Bode a precizat că au mai fost astfel de tentative, dar au fost dejucate, astfel că acest caz este singular.

„În istoria României au mai fost tenative de infracţiune de omor prin acest mod de operare, din fericire au fost toate fără finalizare. Vorbim de un caz singular, România este o țară sigură. Cunosc modul de acțiune al instituțiilor statului român, nivelul de implicare și profesionalism”, a mai spus ministrul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *