Vocea ta

FOTO – Investiții inutile din bani publici. Într-o comună din județul Cluj banii sunt „îngropați în betoane pe stilul filmelor cu gangsteri”

Într-o comună din județul Cluj banii publici sunt aruncați pe investiții fără nicio logică. În comuna Sânmărtin au fost ridicate sau doar începute trei poduri a căror utilitate nici măcar locuitorii comunei nu o văd. 

Situația a fost făcută publică de către un membru al grupului Clujul Civic, Cătălin Sălăgean, cel care susține că localnicii se tem să își exprime nemulțumirile împotriva primarului care conduce comuna de 20 de ani. 

„În weekendul ăsta am văzut în zona comunei Sânmartin două investiții fără nicio logică, făcute doar să iasă la număr. E vorba de două poduri a căror utilitate nu e văzută nici măcar de oamenii cărora ar trebui să le profite cel mai mult. Unul din poduri e în Sâmboieni și traversează o vale de lângă drumul județean 161D și dă într-un deal, fără să se continue cu nimic de partea cealaltă. Mai mult, dincolo de pod începe grădina unui localnic care se întreabă dacă lucrarea s-a făcut doar pentru a avea el pe unde să treacă la toamnă când își culege recolta. Zice că s-ar fi descurcat și fără ditamai structura de beton.

Al doilea pod stă abandonat de doi ani, fără planșeu. Dacă înainte puteau trece valea și fără pod, acum sunt nevoiți să facă un ocol pentru că structura abandonată a podului blochează accesul.

Ar mai fi și un al treilea pod la care proiectanții n-au reușit să unească drumurile de-o parte și alta a pârâului, dar să zicem că s-ar putea rezolva dacă intră prin grădina omului. Repet, toate trei sunt în aceeași comună. Chiar dacă sunt pe drumuri județene, autoritățile locale au fost cele care au „identificat nevoia”. Primarul ține din scurt comuna de 20 de ani, iar oamenii literalmente se tem să vorbească. Bani îngropați în betoane pe stilul filmelor cu gangsteri”, explică situația Cătălin Sălăgean.

sursa foto: Facebook/Catalin Salagean

Primarul comunei Sânmărtin este Ioan Fârtan aflat la al șaptelea mandat. La alegerile din 2020 acesta a avut un singur contracandidat din partea USR PLUS care nu a avurt nicio șansă, iar în 2016 a fost singurul candidat pentru funcția de primar. 

Ziar de Cluj a făcut o solicitare către Primăria Sânmărtin prin care am solicitat să ni se comunice oportunitatea acestor investiții, dar și sumele de bani care au fost cheltuite pentru aceste poduri. Vom reveni cu răspunsul primit. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *