In vizor

Ministerul Sănătății NU A EMIS nici un act normativ prin care să declare epidemia de SARS-COV-2 pe teritoriul României! Care a fost URGENȚA de s-a intrat în stare de urgență?

DISCLAIMER: Acest material nu neagă existența Coronavirusului de tip COVID-19. Nu neagă necesitatea instituirii de măsuri utile combaterii acestui virus. Acest material CRITICĂ DERAPAJELE de la democrație ale președintelui Kalus Iohannis și ale guvernului său (pe persoană fizică). CRITICĂ abuzul de putere, și modul în care s-au luat decizii care au afectat drepturi și libertăși civile fără bunul simț necesar de a se apela la LEGE. Aces material DEMONSTREAZĂ că pe decidenți i-a durut în fund de poporul român (îi doare în continuare) și și-au urmărit strict interesul personal: reluare putereii și mâinile băgate adânc și în mod netransparent în Bugetul României.

Ministerul Sănătății NU A EMIS nici un act normativ prin care să declare epidemia de SARS-COV-2 pe teritoriul României! Ia să facem noi o scurtă istorie a minciunilor recente ale Guvernului Kalustrare, să vedem care a fost URGENȚA de s-a intrat în stare de urgență și cum de acum zăcem în prelungiri pe stare de alertă? În baza cărui TEMEI LEGAL s-a instituit starea de urgență pe întreg teritoriul României?

În 16 martie 2020, dată la care la care a intrat în vigoare Decretul nr. 195/16.03.2020, privind instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul României, din cauză că s-ar fi constatat (citez din documentul ministerului Sănătății): ”creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu Coronavirus COVID-19 la nivel mondial și a decesului unui număr mare de persoane pe teritoriul României”, situația reală era (citez din comunicarea Grupului pentru Comunicare Strategică de la data respectivă):

– 10 cazuri noi de de Covid-19 confirmate pe teritoriul României, ceea ce ridica la 168 totalul românilor depistați pozitiv la testul pentru noul coronavirus;

– 3.078 de persoane în carantină instituționalizată, pentru care se efectuau verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus);

– 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

– erau prelucrate 3.708 teste, dintre care 3.540 cu rezultat negativ;

– se făcuseră deja 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

– dar nu se declara nici un deces.

Primul deces din cauza noului Coronavirus s-a anunțat în data de 22 martie. Era un pacient în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și care fusese transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, unde, pe 21 martie, CINCI ZILE MAI TÂRZIU de la data la care se instituia stare de urgență pe întreg teritoriul României ” decesului unui număr mare de persoane”.

Deci cam aceasta era urgența stării instituite în 16 martie. De altfel, într-o ieșire publică din data de 10 martie, președintele Klaus Iohannis a ținut să comunice națiunii că că nu există motiv de panică deoarece nu este vorba de niciun fel de scenariu apocaliptic, iar pacienții au o stare generală bună, cu simptome tipice unei răceli sau unei gripe. Citez:

„Două vești care mi s-au părut bune despre criza sau boala generată de coronavirus… m-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv, cei 30 și care sunt declarați bolnavi și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom, mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare de tip răceală, câțiva au simptome de tip gripă, până și persoanele mai în vârstă care au și alte probleme de sănătate, au o stare de sănătate acceptabilă. Asta ca să demitizăm puțin boala pentru că am citit niște articole despre un virus ucigaș, într-o manieră apocaliptică. Deci la noi, până acum, avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât s-ar fi așteptat unii”, a declarat Klaus Iohannis.

Prin urmare: În baza cărui TEMEI LEGAL s-a instituit starea de urgență pe întreg teritoriul României?

În baza cărui temei legal Guvernl Orban a cerut DEROGARE de la Drepturile Omului, la care derogare încă nu a renunțat?

Bag seamă că și-au dat stare de urgență să poată să umble la bugetul național după cum vor mușchii lor.

Și au pus România pe butuci.

Qui prodest ceea ce au făcut?

PS: În 26 martie, mass media anunța că Victor Costache, ministrul Sănătăţii, părăsea corabia guvernării prin demisie în plină epidemie de coronavirus. Premierul Mandolină susținea că Victor Costache a demisionat din motive personale, dar şi profesionale. De fapt refuzase să semneze actul normativ prin care să se declare epidemie de SARS-COV-2 pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *