Eveniment

Clujul a scăpat de doi procurori de rit vechi: Magyar, protectorul lui Lucan, și Suciu, procurorul aplaudac. Justiția clujeană e mai respirabilă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 1 iulie, decretele de eliberare din funcţie a doi procurori de rit vechi din Cluj: Magyar, protectorul lui Lucan, și Suciu, procurorul aplaudac. Așa a ajuns justiția clujeană puțin mai respirabilă.

Șeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Florin-Dănuţ Magyar, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a lui Dănilă Suciu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Cei doi magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

Florin Magyar are o experiență de peste 20 de ani în magistratură. Pe parcursul carierei, a deținut funcția de procuror șef al Serviciului Teritorial Cluj al DNA și a activat în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism.

Începând cu 2008, magistratul a ocupat funcția de procuror general al Parchetului Curții de Apel Cluj, iar din 2014 deține funcția de procuror general adjunct în cadrul acestei unități de parchet.

Odată cu pensionarea lui Florin Magyar, funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj ar urma să fie preluată de procurorul Gyula Fabian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *