Politica

Ministerul Finanțelor condus de popal liberală Boloș propune o ordonanță prin care guvernanții să-și facă de cap cu predictibilitatea fiscală

Codul fiscal spune că orice modificare trebuie făcută cu 6 luni înainte de intrarea în vigoare a măsurilor. dar, ca orice lege care-i împiedică pe guvernanți să-și facă mendrele pompieristic, se poate modifica printr-o Ordonanță de Urgență (”constituțional, neconstituțional, dar umflați-le!”).

Cî tot vorbea euroderutatul PNL Rareș Bogdan despre cum se ”îngurgitează” noile taxe și impozite pritocite de Uniunea Stalinist Leninistă, să fie și mai clar de câți bani dau pe predictibilitatea fiscală, cei din Ministerul de Finanțe (fief al PNL) au venit cu un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede că nu este nevoie de cele 6 luni pentru: “modificările şi/sau completările prin care se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, în situații extraordinare de procedură de deficit bugetar excesiv constatate potrivit Tratatelor Uniunii Europene și a regulamentelor subsidiare agreate la nivel european”.
Adică un bla-bla-bla de genul ”Europa ne cere să ne căcăm pe legi și bunăstarea românilor ca să ne putem îngriji de a noastră și a curvelor noastre”.

Codul fiscal prevede și faptul că în cazul în care prin lege se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, acestea vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie a fiecărui an și vor rămâne nemodificate cel puțin pe parcursul acelui an.

PeNaLii din Ministerul de Finanțe au introdus excepție și de la acest alineat.

Se dorește introducerea de noi taxe și mărirea celor existente arbitrar, ori de câte ori vor constata că nu mai au din ce da mite electorale, face dezmăț bugetar, angaja în pita banului public obligațiile de partid și cele personale, fără a mai fi constrânși de Lege.

Asta în contextul scandalului că urmează să crescă o serie de taxe și impozite conform unui proiect asumat de Coaliția PSD-PNL. Vorbim atât de majorarea TVA pentru diverse bunuri și servicii la 9% sau 19%, cât și de taxarea suplimentară pentru microîntreprinderi, companii mari, bănci, PFA etc. Totul pe spezele mediului de afaceri ”burjui”.