Uncategorized

Atât de greu le-a fost celor de la PNL ”să se lupte” ca PSD să nu bage taxe noi că, după această tură, Boloș, ministrul lor, zice că vom mai ”îngurgita” o tură

Și abia ce a ieșit rareșBogdan să ne spună cum e cun îngurgitatul. De taxe și impozite, firește… Citește:

După lupte seculare care au durat trei luni, am rămas să ”îngurgităm” ce zice Rareș Bogdan c-a ”îngurgitat” PNL de la PSD

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș, nu exclude să mai fie nevoie și de alte măsuri fiscale față de cela anunțate în proiectul pe care Guvernul vrea să și-l asume în parlament, dacă deficitul bugetar nu va fi ținut sub control.

„Încercăm în această etapă ca să vedem impactul bugetar al măsurilor pe care le-am afişat şi, sigur acestea fiind agreate în coaliţie, în funcţie de cum va evolua partea de sustenabilitate financiară a României, vom mai ajusta aceste măsuri, dacă va fi cazul.(…) Am spus că, dacă avem o colectare corespunzătoare şi avem o cheltuire a banilor responsabile, este posibil, fie să ţinem sub control deficitul bugetar şi să se vadă că am intrat într-o zonă de sustenabilitate şi de stabilitate pentru deficitul bugetar, fie vedem la momentul respectiv ce tipuri de măsuri vom mai putea abia, dar este prematur să ne pronunţăm”, a declarat minsitrul Finanțelor.

Întrebat ce bani vor veni la buget din măsurile anunțate, Boloș a spus că este vorba de 22 de miliarde de lei, precizând că s-a renunțat la unele măsuri și s-a încercat „să avem o abordare care să protejeze populaţia”.
Vorba aia: Saru’ mâna, părinte! Cum ar fi dacă, ”în funcţie de cum va evolua partea de sustenabilitate financiară a României, vom mai ajusta aceste măsuri, dacă va fi cazul”, ați propune o impozitare a lăcașelor de cult și a cultelor în general? Să le impozitați proprietățile și bunurile și serviciile și cam toate activitățile. Ce-ați mai zice, părinte, de reducerea beneficiilor acordate pilelor, cunoștințelor, relații lor și curvelor de partid pe care le-ați îmșurubat în pita banului public?
Că pentru noi este evident că asistăm doar la salva de deschidere. În 2024 e nevoie de o corecție suplimentară de 3% din PIB – legea salarizării unitare, eliminarea inechităților din sistemul de pensii și reducerea deficitului cu minim 1pp de la 5.5% cât va fi în ’23, după măsurile luate. 3% din PIB inseamna 50 mld RON suplimentar, un adevărat jihad fiscal.