Politica

Ministerul Apărării: Au fost finalizate operațiunile pentru declararea capacității operaționale inițiale a NATO pentru întărirea Flancului Estic

Ministerul Apărării a anunțat, marți, că au fost finalizate operațiunile pentru declararea capacității operaționale inițiale a NATO pentru întărirea Flancului Estic.

Ministerul condus de Vasile Dîncu a mai transmis că măsurile defensive au rolul de a crește gradul de pregătire și prevenire a oricăror tipuri de agresiuni la adresa NATO și de a demonstra angajamentul alianței pentru apărarea tuturor aliaților:

”Statul Major al Forțelor Terestre a finalizat operațiunile necesare declarării capacității operaționale inițiale (IOC) a Grupului de luptă al NATO care va fi constituit în România în cadrul măsurilor aliate de întărire a vigilenței pe Flancul Estic – enhanced Vigilance Activities (eVA). Capacitatea operațională inițială realizată de SMFT este fundamentată pe baza autorității pe care Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) o are pentru a coordona toate activitățile aliate de întărire a vigilenței la nivelul NATO. În acest context, măsurile de creștere a vigilenței (eVA) implementate de NATO reprezintă un mesaj decisiv al coeziunii și determinării Alianței. Aceste măsuri defensive au rolul de a crește gradul de pregătire și prevenire a oricăror tipuri de agresiuni la adresa Alianței și de a demonstra cu claritate angajamentul ferm al NATO pentru apărarea tuturor aliaților”, se arată în comunicatul transmis marți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *