Sport

Miljan MEDA Medvedj, cel mai mare punctaj la examenul de licentiere ca antrenor

Mai mulți foști jucători în Liga Națională de baschet masculin a României, retrași din activitate, încep o nouă viață în slujba sportului cu mingea la coș, noteaza publicatia 24secunde.ro. Primul pas este să-și completeze studiile pentru a obține licența care să le permită să antreneze în baschetul din țara noastră.

În cursul lunii iunie a acestui an s-a desfășurat o nouă sesiune de evaluare a celor care doresc să se licențieze și implicit să profeseze în baschetul de performanță din România. Printre participanți s-au numărat mai mulți foști jucători în LNBM și/sau în echipa națională a României.

Printre cei mai apreciați în cadrul sesiunii amintite se numără Miljan Medvedj, Mihai Silvășan, Dorin Pintea, Tudor Dumitrescu, Constantin Mircea, Cristian Crăciun și alții.

Medvedj a strâns cel mai mare punctaj general (82), secondat fiind de noul antrenor principal al U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Mihai Silvășan (78). Dorin Pintea a strâns 74 puncte, similar lui Mihai Petruț, antrenorul lui LPS Focșani, unul dintre cei mai activi antrenori din baschetul masculin juvenil în ultimul deceniu. Tudor Dumitrescu a strâns 73 puncte, Constantin Mircea a avut 61.5 puncte, iar Cristian Crăciun a acumulat 60.5.

„Meda” s-a dovedit a fi cel mai bun și pe parte de practică și metodică. În schimb, Adrian Pătrașcu, de la Galactica Cluj-Napoca, a acumulat cel mai mare punctaj la examenul teoretic.S-au acordat bonusuri pentru antrenorii care au avut diverse activități pe parcursul ultimului an.

De notat că între candidații care au strâns un punctaj suficient pentru a obține licența de categorie C se numără și jucători aflați încă în activitate. Este vorba despre Vlad Dumitrescu (61), Alin Andrieș (58), respectiv Octavian Boian (55.5, care a renunțat recent la activitatea de jucător).

Licența de categorie C permite celor care o obțin să antreneze la categoria U13 și mai mici (minibaschet, babybaschet). Licența de categorie B permite antrenorilor să profeseze la U14 și U16, cea de categorie A asigură posesorului dreptul de a antrena la U18, U20 și Liga 1, iar cea de categorie AA permite posesorului să activeze în Liga Națională.

Miljan Medvedj face astazi parte din stafful tehnic al echipei de baschet feminin a Universitatii Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *