Din oras

Militarii Clujului au terenuri in tara si conturi grase

Oamenii din conducerea Divizei Infanterie 4 Gemina au, conform declaratiilor de avere publicate, terenuri, case sisute de mii de lei in conturi.

Ioan Manci, general de brigada, are trei terenuri, un apartament si un “adapost gradina” si conduce un Renault Megane. Anul trecut, Manci a donat doua terenuri cu o valoare de peste 3.000 de euro fiecare, si a castigat, din functia pe care o detine, 79.000 de lei, adica aproximativ 6.600 de lei pe luna. De la Universitatea Babes Bolyai si Unitatea Militara 01512 Sibiu, pentru activitati didactice, acesta a mai incasat 20.500 de lei.

Adrian Ciolponea, loctiitor comandant al Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, are un teren si o casa in Ilfov. Conform declaratiei sale de avere, acesta detine doua autovehicule – Skoda si Audi – iar anul trecut a contractat un imprumut de 16.000 de lei. Ciolponea a castigat in 2014, in suma fiind incluse si normele de hrana si echipament, 90.000 de lei, adica 7.500 de lei pe luna. Pentru plata chiriei, a mai primit alti 16.600 de lei.

Victor Dascalescu, sef de stat major al Divizei 4 Infanterie, detine doua terenuri, unul in Judetul Vaslui si unul in judetul Cluj, si doua apartamente in Cluj-Napoca. Conduce un autoturism Seat, iar in conturi are aproape 220.000 de lei, dintre care 20.600 de lei au fost depusi anul trecut. In 2014, acesta a castigat peste 6.000 de lei pe luna.

Averea lui Catalin Florin Rata, plutonier adjunct principal, nu e de gasit nici pe site-ul institutiei pentru care lucreaza, nici pe cel al Agentiei Nationale de Integritate. Conform reprezentantilor Diviziei Infanterie 4 Gemina, „domnul plutonier adjutant principal Catalin Rata (consilier al comandantului diviziei pe probleme de subofiteri, maistri militari si soldati, gradati profesionisti, un lider al acestor categorii foarte importante de personal din marea unitate) nu exista obligativitatea legala de a-si publica declaratia de avere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *