Din oras

Micile afaceri de pe strada Universității, afectate de șantierul prelungit, cer ajutor

Întârzierea lucrărilor de pe strada Universității afectează nu doar traficul, ci și afacerile micilor întreprinzători. Numărul clienților a scăzut de la debutul șantierului, având în vedere că zona este mult mai puțin circulată.

Unul dintre acești afaceriști a inițiat o petiție prin care solicită sprijin din partea municipalității pentru toți întreprinzătorii de pe strada Universității.

„Micile întreprinderi din centrul Clujului, inclusiv a mea, formează nucleul comunității noastre și se confruntă acum cu o amenințare de proporții. Susținerea acestor afaceri nu este doar o obligație economică, ci și un indicator al angajamentului vostru față de comunitatea noastră și dinamismul centrului orașului. Aceste afaceri nu sunt doar locuri de muncă, ci și piloni ai culturii și tradiției locale. Sper că veți lua în serios această problemă urgentă și veți identifica soluții legale și realizabile pentru a ajuta micile afaceri în aceste momente dificile. Vă rog să acționați rapid în această situație și să luați în considerare opțiuni care pot include asistență financiară, beneficii fiscale sau alte măsuri care pot ajuta micile afaceri să supraviețuiască în această perioadă complexă”, a solicitat afaceristul clujean.

Lucrările la străzilor Universității și Kogălniceanu trebuiau să fie finalizat până la sfîrșitul lunii octombrie, dar termenul nu a fost repectat. Primarul Emil Boc a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate până la finalul anului, însă la cum arată acum șantierul, și acest nou termen pare că o să fie depășit.

Citește și:

Ne-am liniştit, avem asigurări: strada Kogălniceanu OSĂ fie gata până la sfârşitul anului. Cum era să OSĂ fi fost să fie gata pe parcursul întregului an, chiar şi la sfârşitul lunii octombrie