Din oras

METROULE, MAŞINĂ REA, CE MAI MINTE PRIMĂRIA? Dan Tarcea: “Sper sa fie firme interesate care să depună oferte”

Scris de 755

Licitația pentru realizarea metroului clujean se va finaliza la 9 mai, a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. Dar, pe lângă o lege care să dea voie şi municipalităţii clujene, nu numai Metrorex, să execute exproprieri pe traseul metroului, acum toată lumea aşteaptă o ordonanţă guvernamentală care să reglementeze preţurile la materialele de construcţii. Că, după doi ani de pandemie prost gestionată, a venit şi războiul din Ucraina şi s-au scumpit toate.

“Sper sa fie firme interesate care să depună oferte. Acum este în lucru o Ordonanță de Urgență pentru a putea actualiza prețurile la materialele de construcție. Deocamdată nu se știe varianta finala a acestei ordonanțe. Va apărea până la sfârșitul lunii aprilie. Dacă nu se actualizează prețurile, nu vom putea merge mai departe”, a declarat Dan Tarcea din faţa unui microfon prietenos de la o emisiune de PR plătită din banii noştri.

Vorba activistului clujean Szakats Istvan: “Se anunță bai.”

“Viceprimarul Tarcea (care prin fișa postului politic trebuie să zică acele propoziții pe care nu le poate zice șefu ca nu cumva să ia damage politic) s-a trezit și el să zică că s-ar putea să nici nu mai apară firme interesate la licitația cu “metroul” că s-au scumpit materialele pentru. “Dacă nu se actualizează prețurile, nu vom putea merge mai departe” – spune Tarcea în ideea că Guvernul “ar trebui” să adopte repejor un OUG pentru a actualiza prețurile la materialele de construcție. Care se așteaptă până la sfârșitul lunii aprilie (!) în condițiile în care ofertele ar trebui depuse până în 9 mai.

Să fii tu firmă serioasă la o licitație de peste un miliard de euro (cu avize date “de principiu” și cu fondurile acoperite nici o treime), și să stai tu acum cu mâna tremurândă pe Excel să aștepți DACĂ a-o scoate guvernul OUG-ul și a-o scoate cum trebuie, apăi nu știu, dom’ vice. Dar de fapt nu știe nici el, zicând un firav “sper sa fie firme interesate care să depună oferte”. Awww….

Până acum pariam pe telefoane gen “Alo dom’ Patron? De la primărie suntem… da da… uite pentru ce vă căutăm… vă rugăm noi din suflet să depuneți și dumneavoastră o ofertă acolo la proiectu’ ăla a nost’, știți, “metroul” ca să avem și noi ce refuza ca să nu râdă lumea de noi lcă ni’ n-a venit nime” –  dar acum mi se pare că o să trebuie să mai pluseze și cu niște beri.

Abia aștept bailout + damage controlul Primăresc cu “noi am făcut tot ce-a depins de noi, am făcut documentația, am făcut rost de bani, ne-am ținut de termene, dar din păcate”. Hehehe, documentația. Hehehe, banii. Hehehe, termenele. Hai hai, așteptăm compunerea.”

Atât!ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 16 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 18 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 19 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 21 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE