Politica

METROUL, proiectul de suflet al primarului Boc, primește o sumă modestă de 8 milioane de lei de la Guvern: „E mică, dar e ceva”, susține edilul

Scris de 167

„Avem o veste bună, inclusiv o susținere din partea Guvernului. Am primit 8 (opt) milioane de lei pentru ceea ce înseamnă proiectul metroului și a trenului metropolitan”, a declarat Emil Boc. Așa-numita susținere guvernamentală nu este decât praf în ochi pentru un proiect ambițios de costisitor precum metroul clujean. Spre exemplu, Primăria alocă 7.143.225,43 lei pentru reparații generale a infrastructurii școlare din municipiul Cluj-Napoca. Dacă Guvernul PSD și-ar fi permis să arunce autorităților locale clujene suma de DOAR 8 milioane de lei, puțin peste 1,5 mil euro, atunci Emil Boc nu ar fi ezitat să facă din acest dezinteres guvernamental un subiect politic de interes national. Altfel, cu PNL-știi din coaliție la guvernare, primarul municipiului Cluj-Napoca consideră că premierul și liderii politici au „ochii spre Cluj”. 

Odată cu anunțul de redeschidere a școlilor, din 8 februarie 2021, Primăria a lansat licitația pentru servicii de reparații generale a infrastructurii școlare din Cluj-Napoca în valoare de 7.143.225,43 lei, fonduri bugetare. 

CITEȘTE ȘI: După anunțul privind redeschiderea școlilor, Primăria pune la bătaie aproape 1,5 milioane euro pentru reparații „în regim de urgență”

„Avem o veste bună!

Avem inclusiv o susținere din partea Guvernului.

Am primit 8 milioane de lei pentru ceea ce înseamnă proiectul metroului și a trenului metropolitan. 

Deci, iată că și Guvernul își întinde o mână spre Cluj în direcția aceasta. 

E un lucru bun pe care trebuie să-l salutăm”, a declarat Emil Boc. 

Suma e mică – a fost intervenția moderatorului. 

„E mică, dar e ceva în raport cu ceea ce am cerut. 

Este ceva, totuși”, a încercat să impacteze Emil Boc prin valoarea sumei acordate de Guvernul Cîțu proiectului clujean: Metroul. 

„Eu cred că Guvernul actual are ochii spre Cluj”, și-a exprimat speranța Emil Boc. 

Recent, Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) și-a făcut publică nemulțumirea vis a vis de alocările bugetare efectuate de liderii coaliției de guvernare prin care Clujul a pierdut 5 MILIOANE DE EURO.

„Noi, cei din Asociația Municipiilor din România, care reprezentăm primării care produc cam două treimi din PIB-ul acestei țări, avem o supărare temporară pe liderii coaliției: pe domnul Orban, pe domnul Kelemen Hunor și pe domnul Barna. De ce avem o supărare temporară? Pentru că au luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care ne erau alocate”, a transmis Emil Boc, la Digi 24, citat de stiripesurse.ro

Noi am pierdut 5 milioane de euro, alte municipii mai mari la fel au pierdut.

Dar, care este marea problemă? În primul rând n-am fost consultați pe această temă. 

Adoptăm în unanimitate o lege și ne batem, nu se usucă cerneala în Monitorul Oficial și o modificăm în a doua zi. Este un sentiment profund de frustrare”, a declarat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI: Asociația Municipiilor din România, revoltată de modul în care liderii coaliției repartizează banii. Emil Boc: „Am pierdut 5 milioane de euro” 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE