Sport

Mesajul suporterilor U Cluj: „Conducătorii, marionetele lui Dîncu! Cât să mai suportam noi circul?” Ce spune liderul PSD

„Conducătorii, marionetele lui Dîncu! Echipa condusă politic de zeci de ani. Cât să mai suportam noi circul? Visurile noastre distruse pentru bani!”(Tribuna) – acesta este mesajul postat pe Facebook de suporterii U Cluj, dezamăgiți de faptul că echipa a ajuns într-o stare proastă din toate punctele de vedere.

Fanii U Cluj consideră că managerul echipei, Radu Constantea (consilier local PNL) este condus din umbră de senatorul PSD Cluj, Vasile Dîncu, despre care s-a spus de nenumărate ori că ar influența mersul fotbalului românesc. De altfel, unele voci spun despre Dîncu că ar fi implicat activ la CFR Cluj.

Senatorul PSD Cluj este prieten cu Radu Constantea, managerul U Cluj.

Ziar de Cluj a scris în urmă cu aproximativ o lună că Radu Constantea şi-a anunţat intenţia de a pleca de la ”U”, iarnDorin Goga a fost prima propunere de înlocuire.

În ședința Consiliului Director de miercuri, 17 februarie, președintele Radu Constantea a anunțat că nu va mai prelungi mandatul care expiră pe 31 martie. Radu Constantea fusese ales în funcție în 2016, odată cu înființarea societății care a continuat activitatea sportivă a brandului ”U” Cluj.

Ultima acțiune a lui Constantea în calitate de președinte a fost o propunere de schimbare a statutului asociației. Dacă ea va fi acceptată, Consiliul Director al clubului își va schimba componența. Astfel, reprezentanții membrilor fondatori (cei care alcătuiesc în prezent Consiliul Director) ar urma să lase locul unor oamenii aleși dintre foști jucători și câțiva specialiști din zona economică.

În ceea ce privește mesajul fanilor de pe bannerul de la Cluj Arena, Vasile Dîncu a spus că nu are nicio legătură cu situația U Cluj și a precizat că nu are nicio influență la Federația Română de Fotbal, deși este prieten cu Răzvan Burleanu, președintele federației.

„Îl știu pe Radu Constantea și suntem prieteni, dar nu are legătură cu fotbalul această prietenie. 

Sunt prieten și cu Răzvan Burleanu, dar nu am influență la FRF și nici nu pot sprijini în sensul în care mi se cere sau se sugerează că s-ar putea sprijini un club de fotbal.  Eu nu intru în aranjamente, nu e etic și nu pot eu face așa ceva.

Se plâng de arbitraje, dar acesta este nivelul. Nu le poate schimba cineva proastele obiceiuri și nu am legătură cu așa ceva.

Dacă cineva îmi aduce cea mai mică dovadă că mă implic în fotbal, atunci fac ce zice el. Acestea sunt povești aruncate de Mitică Pușcărie și alți frustrați, pentru că au pierdut bătălia pentru Federație. Nu am nicio legătură cu fotbalul. Sunt fan al fotbalului, dar nu sunt fan înfocat al vreunei galerii”, a declarat Vasile Dîncu, pentru Știri de Cluj.

Potrivit senatorului clujean, acum U Cluj nu ar fi influențată politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *