Editorial

Mesajul meu pentru elevii de la “Sincai”: Jos Palaria, nu va lasati doborati, fiti mereu liberi!

Scris de 12,859

Cutremur printre paltoanele comunistoide si taioarele scrobite ale profesorilor de la “Gheorghe Sincai”!

Iritati la culme ca mai multi elevi si absolventi de “Sincai” si-au facut un grup PRIVAT pe Facebook in care au luat la misto viata de liceu sau relatiile extraconjugale ale unor profesori, in limbajul pe care cu totii l-am avut cand eram liceeni, gomosii profesori au luat decizia in consiliul profesoral de a scadea nota la purtare pentru 61 de elevi si de a exmatricula doi olimpici care au administrat grupul de pe Facebook, toate dupa un adevarat proces cu iz securistic in care profesorii cu ochelari de cal de la “Sincai”, abia respirand de ipocrizie si lipsa de viziune, au facut adevarate audieri cu sute de elevi, chemati ca pe vremea lui Ceasca, cu parintii la scoala.

In clasa a XI-a, am fost exmatriculat si eu pentru ca am mazgalit placutele unor cabinete profesorale cu marker negru batandu-mi joc de unii profesori care nu ajungeau nici la genunchiul broastei in ceea ce priveste cunostintele fata de unii elevi din clasa mea. Gestul cocosesc de revolta, al unui pusti de 16 ani, a creat rumoare si furia directorului liceului, care a tabarat in clasa mea in timpul unei ore si pur si simplu m-a lovit.

A iesit un scandal si mai mare pentru ca, la randul meu, eram olimpic, si dupa ce m-a lovit, am refuzat sa ma mai duc la concurs, am refuzat sa mai vin la scoala. Spre deosebire de cei de la Sincai, am avut insa norocul ca doua doamne profesoare, mai mult decat destupate la minte, sa-i dea directorului scolii o lectie de bun simt si de deschidere pentru ceea ce ar fi trebuit sa fie o scoala moderna, indepartata de chingile mentalitatilor comuniste.

O sa le aduc astazi un omagiu acestor doua gagici incredibil de curajoase, adevarate mame pentru mine, si carora le datorez foarte multe din ceea ce sunt azi: Ioana Ardelean, diriga sau “Kaizerul de Latina”, un om ce de 25 de ani trudeste pentru educatia elevilor sai, si Stela Todea, profa de franceza poreclita si “Strumfita”, o doamna adevarata in sufletul careia respira neobosita o pustoaica ascunsa si pusa pe sotii.

Lor le datorez faptul ca am invatat sa nu ma tem sa fiu liber, lor le datorez totul pentru ca mi-au predat, din doasca in doasca, lectia curajului si asumarii responsabilitatii.

Ca de la rebel la rebeli, ii felicit pe elevii de la Sincai si ii indemn in cel mai licean stil lingvistic sa se pise pe notele scazute la purtare si sa tina minte sa fie mereu liberi si curajosi, nu papagali fricosi si fara opinie.

Revoltati-va, dragi liceeni, impotriva tuturor profesorilor molesiti sau cu simtul pedagogic atrofiat, impotriva tuturor amenintarilor si opresiunilor. Si nu incetati sa iubiti cartea, mai aveti foarte putin timp si va veti elibera de rigorile liceului ca sa puteti inflori spre facultate.

Iar intamplarea de la “Sincai” mi-a dat o idee de subiect de presa: in urmatoarele luni, ne vom apleca cu toata forta noastra, si credeti-ma, e o forta mare, asupra tuturor liceelor din Cluj-Napoca ca sa vedem cati comunistoizi mai exista in invatamantul clujean si cati directori de scoli isi mai ingaleaza menirea cu noroiul sinecurilor politice in loc sa-si faca datoria de manageri.

Nici nu-i de mirare ca mentalitatea comunista inca rezida in stilul de conducere al scolilor cand Inspectoratul este condus de un om-emblema al regimului ceausist – Valentin Cuibus, pe care pana si colegii il poreclesc “pionierul-sef al judetului”.

Somn de apa adanca, care sta si croseteaza de ani de zile la pulovarul invechit al sistemului de invatamant clujean, Cuibus inca mai trebuie sa ne raspunda cum a fost posibil ca Peter Tunde, adjuncta lui, sa ia spagi de mii de euro pentru a maslui Bac-ul, sa ne raspunda de unde stia ca procurorii sunt pe urmele lui Tunde Peter si de ce a avertizat-o ca va avea probleme in loc sa de duca sa o denunte.

Ii rog pe toti elevii din toate liceele Clujului sa ne trimita pe adresa scrie@ziardecluj.ro toate lucrurile care li se par anormale in scoala in care invata.

Ii asigur ca eu nu-i voi trada si nu le voi dezvalui niciodata identitatea si ii mai asigur de ceva: ca nu ne va opri nimeni.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 3 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 3 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 4 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 4 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 5 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre î programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 8 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 8 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 9 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 10 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 10 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 10 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 11 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE