Politica

Mesaj electoral controversat: „Emil Boc îl SUSȚINE pe Traian Băsescu”

Scris de 946

Campania electorală din Cluj-Napoca stârnește noi controverse. Și de această dată este vorba despre un mesaj electoral promovat de Partidul Mișcarea Populară. Textul este specific unei perioade electorale cu apucături ardelenești și amintește colaborarea vechilor pedeliști: Traian Băsescu și Emil Boc, actuali membri/lideri ai altor partide, PNL și PMP, dar care-au înglobat vechea structură a defunctului PDL. 

„Emil Boc îl susține pe Traian Băsescu”, acesta este textul unui mesaj electoral cu subtext evident:

partidele se dizolvă, alianțele se fac și se desfac, europarlamentarele bat la ușă, dar vechile tovărășii nu se destramă. Tovărășiile de partid. 

Din păcate, senatorul Vasile Cristian Lungu, liderul PMP Cluj, nu a răspuns în nici un fel solicitărilor Ziar de Cluj de a clarifica acest incident: îl susține Emil Boc pe Traian Băsescu sau ba? Este un mesaj asumat de către Partidul Mișcarea Populară în mod oficial? 

Recent, liderul PMP Cluj, Vasile Lungu, a lansat atacuri extrem de dure împotriva Alianței USR-PLUS și a lui Dacian Cioloș, în mai multe articole dintr-un ziar editat și tipărit de Partidul Mișcarea Populară, într-un tiraj de 100.000 de exemplare. Aici erau lansate acuzații grave la adresa lui Cioloș, însă derapajele publicației merg și în zone greu de legat cu poziționarea de până acum a PMP. Este vorba despre afirmații legate de parteneriatul civil, de Referendumul pentru Familie, amestecate cu dezbaterea legată de vaccinarea obligatorie și multe altele, asumate direct, în acest fel, de partidul lui Traian Băsescu.

CITEȘTE ȘI: După PNL Cluj, senatorul PMP, Cristian Lungu, lansează acuzații grave despre CIOLOȘ și USR-PLUS 

Trebuie să ne amintim și de modul în care V.C. Lungu își ridica osanale: prin februarie 2019, senatorul de Sălaj, pripășit pe meleagurile clujene, publica un ziar în care condamna vaccinarea împotriva virusului HPV (din cauza căruia milioane de femei își distrug viața sau, și mai grav, mor) și o așa zisă campanie pentru alegerea primarilor din două tururi. Tocmai ei, PMP-iștii lui Băse, susțin acum alegerea primarului din două tururi după ce au susținut inițial alegerile dintr-un singur tur.

CITEȘTE ȘI: Senatorul nimănui, V.C. Lungu și-a tipărit o autolimbă în fund

Tot aici trebuie să pomenim și derapajul recent al membrilor PNL ce au fost surprinși distribuind pliante false, cu texte dubioase, sub sigla și însemnele Alianței USR-Plus.

Toate aceste tertipuri politice își găsesc locul în Cluj-Napoca, orașul care tolerează multe, mult prea multe. De la țepele imobiliare de pe vremea Caritas-ului la sforăriile și jocurile politice de culise, unde se decide adevărata agendă a politicii și a mahărilor regionali. 

Dincolo de toate aceste derapaje condamnabile, clujenii rămân nedumeriți: „Emil Boc îl susține pe Traian Băsescu” – e bai sau ba?

Chiar dacă răspunsul nu are de-a face cu alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, cine îl susține pe Emil Boc?

Later Edit: Conform poziției liderului PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu, remise cu întârziere redacției, Partidul Mișcarea Populară nu își asumă acest mesaj electoral.

sursa foto: facebookULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Sport
  CFR Cluj, inclusă într-un top al celor mai corupte cluburi de fotbal din Europa
 • Acum 7 hours Sanatate
  Tot mai puține cazuri de COVID în județ. Clujul este pe locul 2 în țară, după București
 • Acum 9 hours Eveniment
  Accident în zona Metro între un autoturism și o motocicletă
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj, despre starea proastă a învățământului: Educația este sabotată din interior, fiind luată ostatic de sinecuri politice și de familie
 • Acum 13 hours Editorial
  Felicitări fanilor și Orașului! Restul, hoții, pomanagiii, sugătorii de PR și sforarii, felicitați-vă în liniște că ați fost mai performanți ca celelalte loaze
 • Acum 13 hours Eveniment
  Sute de câini se întrec în frumusețe într-un concurs internațional care are loc în Cluj
 • Acum 1 day Sport
  Superb! U Cluj a învins Dinamo în prima manșă a barajului. Clujenii sunt la un pas de promovare în Liga I
 • Acum 1 day Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 1 day Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 1 day Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 2 days Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
Citește și...
Recomandările redacției