Cooltura

Menage a trois pe scena Teatrului Național Cluj

Scris de 816

”Menage a trois” e următoarea premieră a Teatrului Național Cluj, ce se va juca sâmbătă, 9 mai, de la ora 19. E o premieră pentru scena Naționalului, dar nu și pentru cea a teatrului independent clujean, unde a putut fi urmărită cu încântare și chiar cu sala plină, încă de anul trecut.

Piesa e o comedie spumoasă, ce s-a jucat timp de 20 de ani pe Broadway, iar în România la Teatrul Nottara, la Palatul Copiilor București, La Scena, în Târgu-Mureș, Alba Iulia, Toplița, Zalău, Constanța sau la Ambasada României de la Paris (ICR).

Deși se joacă de 20 de ani, spectacolul conține ingrediente mereu actuale și de interes, motiv pentru care a reușit să se mențină cu succes pe micile și marile scene ale micilor și marilor orașe: presă, iubire, condimentate cu mult umor de replici și de situație. Fiindcă am urmărit acest spectacol în urmă cu aproape un an și mi-au mai rămas întipărite în minte doar senzații – și mai puțin fapte detaliate – l-am rugat pe regizorul Sorin Misirianțu să povestească pentru cititorii Ziar de Cluj următoarea sa punere în scenă:

,,Menage a trois, după Neil Simon, este povestea a doi ziariști americani care nu reușesc nicicum să vândă ziarul lor cu nume predestinat eșecului – COLAPS. Unul dintre ei iese cu proprietăreasa – doamna Brown, o sexagenară cu aere de adolescentă, care are codițe blonde aplicate – doar ca să plătească o chirie modică. În apartamentul de vizavi se mută o tânără superbă. Din acest moment, situația devine critică. Unul dintre ziariști face o pasiune teribilă pentru tânăra domnișoară. O hărțuiește, o urmărește, o cadorisește. Daca ziarul era aproape în faliment, cei doi ziariști realizează că poate fi chiar mai rău…”

Și fiindcă vorbeam de senzații, sentimentul cu care iese spectatorul de la această piesă este cel de viață trăită la modul cel mai intens și mai amuzant posibil. Frământările amoroase și financiare ale celor doi ziariști scapă de sub efectul tragicului, dominate de un comic debordant. Piesa e o dramă interpretată ca o comedie, e o luare în derâdere a complicațiilor vieții, o invitație la optimism și bună dispoziție. 

Rolul vecinei este întrupat la modul cel mai senzual posibil de Anca Lăcusteanu, o tânără actriță ce debutează prin această reprezentație pe scena Teatrului Național, putând fi văzută însă frecvent pe cea a teatrului independent din Cluj. Cei doi ziariști sunt jucați de către Sorin Misirianțu, care e și regizorul piesei, și de Ioan Isaiu, un actor de teatru și film, ce poate fi urmărit și în serialele realizate de trustul Media Pro, artist ce revine prin ”Menage a trois” pe scena Teatrului Național Cluj, unde a fost actor în perioada 1995-2001.

Piesa e, așadar, o premieră, din mai multe puncte de vedere: e prima dată când se joacă la TN, e un debut actoricesc, și o revenire a unui fost actor al Teatrului Național la dragostea dintâi. E, astfel, un eveniment special, care merită inclus pe agenda clujenilor ce iubesc teatrul.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 1 hour Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE