Justitie

Membrul grupării Hells Angels, capturat ieri, arestat azi în vederea EXTRĂDĂRII. Liderul din România a ”zburat” luna trecută

Ziar de Cluj v-a prezentat ieri în exclusivitate detalii despre capturarea lui Ioan Florin Rus, un bărbat de 39 de ani urmărit internațional pentru șantaj și tentativă de omor. Bărbatul de origine din Mureș, se ascundea de câteva luni în localitățile Florești și Gilău. Ieri după-masa, cei de la Serviciul de Investigații Criminale Cluj au valorificat informațiile primite de la o sursă solidă, iar după datele de identificare ale mașinii cu care Rus se deplasa, precum și informații despre ruta acestuia și ora la care a pornit spre Cluj-Napoca, polițiștii l-au identificat, imobilizat și reținut pe raza comunei Gilău. 

În cursul zilei de astăzi s-a judecat mandatul de arestare provizorie în vederea extrădării. Rus n-a fost lăsat să se prezinte în fața judecătorului, aflându-se în arest preventiv la IPJ Mureș și fiind audiat prin videocall. Mai mult, actele de la nemți nu erau traduse, astfel că magistrații de la Curtea de Apel Cluj au dispus măsura preventivă și extrădarea fără a se cunoaște exact ce i se impută lui Rus. Relevant în acest sens este faptul că Rus era membru al grupării infracționale Hells Angels. De altfel, luna trecută, liderul Hells Angels România,  Marius Lazăr a fost și el arestat pentru a fi extrădat la cererea Statelor Unite ale Americii. 

Rus, în linii mari, din informațiile obținute pe surse, ar fi participat la o operațiune în Germania, care s-a încheiat destul de prost. ”Colegii” săi, toți, au fost arestați preventiv în cauza respectivă, evenimentul având loc în august 2020. Ioan Florin Rus a reușit să scape și să se ascundă la Cluj. 

În următoarele 15 zile autoritățile germane vor desemna un echipaj care să se asigure de ”întoarcerea” lui Rus, el având emise pe numele său două mandate de arestare preventivă în lipsă. 

 

Liderul Hells Angels România, extrădat luna trecută 

Gruparea Hells Angels este cunoscută la nivel mondial pentru activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri. Autorităţile din Statele Unite ale Americii au solicitat sprijinul procurorilor DIICOT, anul trecut, în vederea desfăşurării unei investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, responsabil de obţinerea unor cantităţi însemnate de cocaină şi metamfetamină în SUA şi în alte state şi distribuirea acestor droguri în UE şi în Nouă Zeelandă. De asemenea, gruparea a desfăşurat activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un număr de 12 motociclete și două autoturisme de lux. În urma activităților desfășurate au fost indisponibilizate suma de 200.000 USD, o armă letală și cantitatea de 100 de grame de cocaină. Şeful Hells Angles România şi alţi motociclişti ai clubului Hells Angels a fost ridicati de mascaţi.

Potrivit digi24, la locul de întâlnire al membrilor grupării au fost prinși și doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă.

Curtea de Apel București a hotărât în martie 2021 să admită cererea autorităților americane de a-l extrăda în SUA pe Marius Lazăr.

Marius Lazăr a fost arestat preventiv la București, în noiembrie 2020 împreună cu neozeelandezii Marc Patrick Johnson și Michael Murray Matthews într-o operațiune comună a autorităților americane în colaborare cu procurorii DIICOT și  polițiștii de la combaterea crimei organizate. Acuzațiile vizau în special traficul de droguri transfrontalier și spălarea de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *