In vizor

Cine este pilotul care a supraviețuit în urma prăbușirii avionului MIG 21

Pilotul care s-a catapultat înainte ca avionul MIG 21 pe care îl pilota să se probușească este Andrei Criste. Acesta are 37 de ani și este din Cluj. Andrei a absolvit Liceul Militar din Câmpulung Molodvenesc, iar ulterior a studiat la Academia Forțelor Aeriene din Atena.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Elicopterul SMURD de la Târgu Mureș a intervenit de urgență la locul incidentului.

Pilotului i-a fost acordat primul ajutor de către echipa medicală a elicopterului, acesta fiind preluat și transferat la o unitate spitalicească din municipiul Târgu Mureș.  
Informații actualizate cu privire la accidentul aviatic din județul Mureș

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste este stabilă.

Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *