Din oras

Măsuri împotriva coronavirusului: Sesizările către OPC se pot depune doar online sau prin poștă

Având în vedere recomandările grupului de comunicare strategică din cadrul Ministerului Afcerilor Interne referitoare la adoptarea unor măsuri preventive în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirus (COVID-19), precum și numărul important de petenți care se deplasează la sediul instituției pentru a depune documente aferente reclamațiilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a luat decizia ca în perioada 11.03-31.03 activitatea în relația cu publicul să se realizeze doar prin telefon sau corespondență electronică. 

Purtătorul de cuvânt al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Cluj a precizat pentru Ziar de Cluj că activitatea instituției se va desfășura normal și controalele vor continua.

”Apar reclamații în plus de la cei care aveau pachete de servicii turistice în zone cu risc și modul de soluționare a acestor situații. Având în vedere faptul că la noi vin din toate zonele, chiar ieri se anunța cineva care a venit din Italia și care a avut ceva probleme, trebuie să respectăm niște reguli pentru a trece cu bine peste acest hop. Reclamațiile vor fi preluate online sau pot fi trimise și prin poștă. Sunt două numere de telefon unde se pot informa. În momentul în care se depune sesizarea pe site-ul ANPC-ului primește un număr de înregistrare la reclamație și de la acea dată se consideră cele 30 sau 45 de zile pentru rezolvarea sesizării. Asta nu înseamnă că punem lacăt pe ușă, este vorba doar de reclamații, în rest noi ne vedem de treabă în continuare”, a declarat comisarul Lucian Rus.

Astfel la telefonul consumatorului 0219551 și 0264431367 se pot obține informațiile necesare, iar pe site-ul www.anpc.ro pot fi găsite atât formularul de sesizare cât și adresa poștală a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Cluj. 

Pentru informații legate de Direcția de Insolvență a persoanelor fizice este la dispoziție numărul de telefon 0213076785 sau adresa de email adresainsolventa@anpc.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *