FOTOGRAFILA

Măștile nesimțite ale clujenilor bine intenționați

Farmaciile sunt burdușite cu tot soiul de produse-minune, de la coenzime și pilule antistres până la pastiluțe cu efecte nebănuite, sponsorizate la greu și intens promovate prin clipuri publicitare unele mai trăsnite decât altele: lipsesc în schimb produsele de bază pentru igienă, spirtul medicinal și măștile de protecție în plină pandemie de COVID-19. Desigur, autoritățile informează oficial publicul, pe canale oficiale cât se poate de sigure, că tone de produse de primă necesitate pentru cadrele medicale din prima linie, dar și pentru populație, vin de pe-o zi pe alta. Și, tot venind, nu mai ajung la noi. 

Iar întrucât aceste produse basic absolut necesare sunt de negăsit, autoritățile au scos armata si forțele de ordine pe străzi:

măcar acestea să păzească poporul de viruși, fie și cu tancurile, fie oricum, dar oamenii să nu mai scoată nasul din apartamentul de 18 mp. 

Dar chiar și acestor structuri extrem de pregătite par să le fi scăpat măștile nesmițite ale unor clujeni cât se poate de bine intenționați care-și lasă măștile pe unde apucă:

în spațiul public, pe marginea trotuarelor și a străzilor murdare din Cluj, poate-poate se va găsi un cetățean în nevoie, oricând gata să mai poarte o tură masca plină de infecții, scuipată în scârbă, pe jos…

Desigur, în asemenea vreme de ananghie, clujenii bine intenționați, care share-uiesc propriile măști cu ceilalți clujeni, ar trebui transformați în vedete. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *