Breaking News

Exclusiv. Mașina soacrei primarului din Baia Mare, percheziționată de DNA Cluj. Avem numele judecătoarei: Fărcas Hangan Georgina

Mașina soacrei primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost percheziționată chiar în fața sediului DNA. Soacra lui Cherecheș a fost prinsă în flagrant în timp ce oferea mită unei judecătoare pentru a obține o pedeapsă mai blândă pentru primarul din Baia Mare.

Ziar de Cluj vă prezintă în exclusivitate imagini cu procurorii DNA care îi percheziționează mașina.

Cel mai probabil, infracțiunile de care va fi acuzată soacra primarului sunt cumpărare de influență și dare de mita.

Soacra lui Cătălin Cherecheș i-a promis mamei judecătoarei că îi cumpăra firma pe care o avea femeia cu o sumă cuprinsă între 50.000-100.000 euro. În urmă cu 20 de minute soacrei primarului Cherecheș i-a fost făcută inclusiv percheziție corporală.

Soacra lui Cherecheș i-a dat mamei judecătoarei un avans de 50.000 de euro, aceasta având microfoane pe ea la întâlnire. Flagrantul a avut loc imediat după remiterea sumei, când cele două s-au întâlnit.

Denunțul a fost făcut chiar de către judecătoarea Fărcas Hangan Georgina.  Aceasta este soția unui procuror cu funcție de conducere.

Și să vedem ce a scris jurnalistul de investigații Liviu Alexa:

Video cu percheziția mașinii:

Și acum judecați, vă rugăm frumos, cât de ”penal” și amoral poate fi acest individ:

Reacția lui Cătălin Cherecheș: „Nu exclud să fie o manevră. Eu nu am încredere decât în mama și în Dumnezeu”

Într-o primă reacție la Antena 3, Cătălin Cherecheș a susținut că nu știe despre ce este vorba, că dacă soacra sa a făcut ceva nu a făcut-o în numele lui și că nu exclude „o manevră”:

  • „Habar nu am despre ce e vorba, mi se pare o prostie. Dacă a făcut așa ceva…oricum nu a făcut-o în numele meu…să i se aplice prevederile legale cât de drastice (…)
  • Mi se pare o chestie pe care un om normal nu are cum să o facă, trebuie să fii tâmpit, dar nu știu despre ce este vorba, lăsați-mă să mă documentez. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat, este în alt oraș…
  • Dar de unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei?
  • Dar nu exclud și să fie o manevră intenționată, chiar și de către soacră. Eu nu am încredere decât în mama și în Dumnezeu”.