Din oras

Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)

Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca a fost convocat, luni, în ședința extraordinară, de la ora 14, cu două proiecte pe ordinea de zi. Ședința s-a desfășurat în sistem online. Ambele proiecte pentru care s-a convocat extraordinar au fost adoptate cu unanimitate de voturi,

Primul este un proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului ”Împreună pentru viitor – Servicii complementare de educație timpurie în comunități vulnerabile din municipiul Cluj-Napoca”, spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C15 – Educație, apel de proiecte ”Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, respectiv a valorii proiectului și a cheltuielilor legate de acesta. Proiect din inițiativa primarului și a doamnei Oláh Emese, viceprimar.

Cel de-al doilea se referă la însușirea Documentației cadastrale de dezmembrare a imobilului-teren cu nr. cadastral 267853, situat în municipiul Cluj-Napoca, zona Pata Rât. Proiect din inițiativa primarului.

În vizită la Bruxelles (de lucru, firește), Emil Boc a avut o intervenție video în direct și a spus că, pentru municipiul Cluj-Napoca, educația reprezintă o prioritate majoră, iar Clujul are rezultate și este pe primul loc în ceea ce privește educația. Exact, cu nicio școală construită în 18 ani de mandate mărețe!

”Singura cale de a ieși din sărăcie este educația. Educașia este o soluție pe termen mediu și lung iar copiii din familii defavorizate să aibă un viitor mai bun”, a spus Boc.

Lăsăm aici, spre amintire și această fotografie, dacă tot s-a pomenit despre familiile defavorizate și grija nețărmurită pe care le-o poartă de 18 ani această cea mai implicată administrație în nevoile cetățeanului. Cetățeanul pedelisto-penelist și de Urbanism de Cumetrie, firește.