Din oras

Marsul anti-avort de la Cluj, sustinut de fete bisericesti si candidati la europarlamentare

Marsul Pentru Viata, organizat in 22 martie la Cluj-Napoca are sustinatori din cele mai variate domenii. Cu aproximativ doua saptamani inainte de eveniment, organizatorii au publicat mai multe filmulete pe Youtube in care personalitati ii indeamna pe clujeni sa participe la mars.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla PS Florentin Crihalmeanu este unul dintre cei care adreseaza o invitatie video clujenilor:

“O voce pentru cei fara voce. In societatea de astazi pare ca cei care nu au voce nu exista, si nu au loc in societate. Cristos, calea, adevarul si viata ne invita sa privim spre aceste persoane care nu au o voce in societate si sa fim noi vocea lor. Sa le aratam ca respectam viata, ocrotim viata si slujim viata. De aceea va invitam sa ne adunam impreuna, sa dam o voce vietii sambata 22 martie la ora 11 in Piata Unirii. Va asteptam la Marsul pentru Viata”, a spus Crihalmeanu.

Printre cei care ii indeamna pe clujeni sa participe la manifestarea pro-viata se numara si prodecanul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Viorel Stanica, dar si Petre Costea, presedintele Aliantei Familiilor din Romania, mai nou candidat independent la europarlamentare.

“Invit pe toti cetatenii orasului Cluj sa participe la Marsul Pentru Viata care va avea loc pe 22 martie anul acesta la ora 11 dimineata in Piata Unirii. Dreptul la viata este un drept fundamental, cel mai important dintre toate drepturile. In Cluj in fiecare zi sunt avortati 16 copii. Haideti sa ne unim vocile pentru ca aceasta tragedie a avortului sa inceteze in orasul nostru si in tara noastra. Va multumesc”, a spus candidatul.

Marsul pentru Viata este un eveniment ce are loc simultan in mai multe orase din Romania si are ca si scop afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane, incepand cu momentul conceptiei. Anul acesta in saptamana dinaintea Marsului vor avea loc o serie de dezbateri si conferinte pe tema avortului, reunite sub denumirea “Saptamana pentru viata”.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *