In zona de food-court de la Iulius Mall, sunt foarte multe restaurante bune pe care vi le recomandam cu placere. Unul dintre acestea, CANTINNA, si-a castigat incet, dar sigur, un loc aparte in… stomacul celor ce cauta sa manance mancare curata, gatita foarte bine, intr-o bucatarie deschisa ce nu are nimic de ascuns.
Daca doriti sa mancati ceva cu adevarat gustos in afara de traditionalele saorme si ciorbe de burta, CANTINNA e locul unde puteti sa va delectati cu feluri de baza inedite, pe care nu le intalniti prea des in restaurantele din acest oras. Pofta buna!
Plescavita Sarbeasca
Unii ar zice ca e un hamburger balcanic, noi spunem ca e o combinatie absolut dementiala de carnuri, mirodenii si cascaval ras, care puse pe plita se transforma intr-o chiftea mare pe care sarbii, despre care stim ca nu sunt prosti, o impusca cu cartofi prajiti si o salata marunta si racoroasa de rosii, castraveti si ceapa.
Snitel crocant de pui cu ierburi aromate
Se spune ca romanii sunt mari snitelari, asa ca lor le propunem aceasta varianta inedita care preia de la amestecul de ierburi arome neasteptate ce o sa va ameteasca papilele gustative.
Pui in crusta de covrigi cu mustar si miere
Se ia „mansarda” unei pulpe de pui dezosate, adica cea mai fina carne, si se tavaleste intr-un amestec de covrigei crocanti si maruntiti cu mustar si miere. Crusta formata in urma coacerii la cuptor este echivalentul unui orgasm culinar.
Bloody Mary Bolognese
Este o reteta adaptata a pastelor Bolognese, nu musai pentru betivi, ci pentru cei in stare sa aprecieze o combinatie inedita a gustului deja stiut de Bolognese cu aroma fina a unui pahar de vin rosu stins in mancare in timpul procesului de pregatire.
Chiftele de curcan inecate in sos rosu
Este un fel de mancare ce seamana cu o crima cu premeditare: in mod premeditat, punem carne cu mirodenii in chiftele, ca sa iasa consistente; in mod premeditat, le crocantim ca lumea si, ca niste ucigasi gastronomici, le inecam definitiv intr-un sos rosu si dulce, in aplauzele foilor de dafin. Sa ne ierte Dumnezeu!
Chili con carne
Desi ati putea lesne crede ca o fi ceva mancare de sorginte latino, este, in fapt, un foarte popular fel texan, care prinde tot mai mult in Romania. Carne de vita tocata, festita cu ceapa, imbracata cu fasole frageda si boabe dulci de porumb. Ca un amant ascuns in dulap, din cand in cand il veti simti si pe domnul Chili, iute si nervos, ca un pistol de cowboy.
Ficat de pui cu stafide aurii si un varf de menta
O interpretare interesanta a celebrei tigai de ficat cu ceapa, doar ca noi cernem peste ea niste fulgi de menta si o bulgarim cu stafide aurii si zaftoase. Toate astea fac diferenta atat in gura, cat si in stomac.
Pui cu piper si usturoi
Aparent simpla, reteta asta frapeaza prin paleta incredibila de gusturi pe care ne-o dezvalauie. Este reteta perfecta de dezvat a shaormistilor cronici, caci le poate arata ce casa buna face puiul cu aromele adevarate.
Pui cu ghimbir in lapte de cocos in stil vietnamez
Cand clientii nostri gusta prima oara din acest fel, se comporta cu totii la unison: ochii li se deschid mari a surpriza si apoi se napustesc cu furculita spre o noua imbucatura. N-am avut noi lapte de cocos pe vremea lui Mihai Viteazu, dar daca tot il avem, hai sa invatam cat de bun la gust este!
Porc simpatic fragezit in bere neagra
Peste bucatile calite de carne ale unui fost porc ajuns somer, se toarna din top ceapa si boia si sare si zahar si piper. Cand cheful ameninta sa se transforme intr-o destrabalare cu perversiuni, se toarna bere neagra si se cheama politia. Caci multi mancai ce gusta acest fel de mancare ar ucide pentru inca o portie.
Hot Dog Brancovenesc
E o reteta veche pastrata cu sfintenie de neamul Brancovenilor care mancau acest hot dog in pauzele de masa de la orele de capa si spada. In chifla pufoasa, se injunghie niste carnati picanti care se sufoca cu ceapa calita in sos dulce de chilli. Se serveste cu gandul la o bere rece.
Mici de vita cu oaie si mujdei cu rosii (sau Mici Pai Pai)
Frunza verde si-un arici, aici vorbim despre mici! Mici suculenti si crocanti imbaiati intr-un mujdei fin cu rosii zdrobite si total nedieteticii cartofi prajiti. Las’ ca tinem regim altadata!
Paste cu ton si ceapa
Este o varianta inedita a celebrului fel italian. Diferentele sunt multe. Ceapa rosie este calita incet si temeinic intr-o baie scazuta de ulei de masline extravirgin, peste care se pune sare si zahar. Ceapa sticloasa si caramelizata putin se amesteca cu tonul fraged imprumutandu-i arsura si mirodeniile. Se lasa la fiert apoi impreuna cu sosul de rosii si cu foarte multe foi de dafin, pana cand scade indestul ca sa se poata aseza pe patul de paste neprihanite.