In vizor

Marius Balo, clujeanul închis în China, uitat în penitenciar de Crăciun! Autoritățile române promiteau că-l aduc în România

În octombrie 2019, scriam în Ziar de Cluj cum „Ministerul Justiției s-a ținut de cuvânt! Asta, după ani întregi în care Marius Balo, clujeanul închis în China pentru o fraudă de 80 de dolari, Curtea de Apel Cluj a decis transferul lui în România”. 

Din păcate, Marius Balo e tot în China, tot la închisoare, unde și-a petrecut Crăciunul. De fapt nu a petrecut nimic, pentru că nu avea ce să petreacă. 

Conform Gherleanul, instanţa din România, respectiv Curtea de Apel Cluj, a recunoscut hotărârea de condamnare pronunțată de instanța chineză și a dispus transferul lui Marius Balo într-un penitenciar din România. Sentința definitivă și mandatul de executare a pedepsei au fost înaintate către Ministerul Justiției din China.

La data de 14 noiembrie 2019, chinezii au solicitat Ministerului Justiției din România o serie de asigurări, privind continuarea executării în România a pedepsei lui Marius Balo.

În data de 11 decembrie 2019, societatea Iordăchescu & Asociaţii a solicitat Ministerului Justiției să comunice stadiul procedurii de transferare în România a lui Balo.

Răspunsul Ministerul Justiţiei a venit, însă nu e concludent:  „Suntem încrezători că răspunsul părții chineze va fi favorabil realizării transferării în perioada următoare, în condițiile legii”. 

Balo a fost condamnat la mulți ani de închisoare pentru o fraudă financiară. Balo nu a negat niciodată că nu ar fi comis infracțiunea de care este acuzat, însă a mărturisit că se teme că va ajunge să facă 30 de ani de închisoare în niște condiții inumane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *