In vizor

Marioara Neamt, de la Administrarea Creselor, e nervoasa, desi nu are niciun argument impotriva articolului “Ziar de Cluj”

Conducerea Centrului Bugetar de Administrare Crese s-a aratat deranjata de publicarea articolului „Cum a otravit Michelangelo toate cresele din Cluj cu carne alterata” in Ziar de Cluj. Precizam ca redactia noastra a publicat acest material cu toata responsabilitatea si pe baza unor informatii veridice.

Articolul a fost bine documentat si nu evoca “neadevaruri”, asa cum se sugereaza in dreptul la replica transmis redactiei noastre. Mai mult, in urma publicarii acestui material, bunica unei fetite a comentat, spunand ca nepoata ei, care se afla la cresa la care este directoare sora patronului Michelangelo, a fost internata in spital cu probleme digestive.

“Nepotica mea chiar a avut mari probleme digestive in acest an, a fost chiar internata la clinica de boli contagioase cu diagnostic „rotavirus”.  A fost exact perioada scandalului cu carnea alterata. Nu acuz pe nimeni din personalul cresei, dar trebuie sa se stie ca au fost mai multe asemenea cazuri in cresa in acea perioada. Este certitudine acest lucru si se poate dovedi. Saracutii copilasi au trecut printr-o experienta extrem de grea…nici nu vreau sa ma gandesc”, este comentariul clujencei.

Precizam, de asemenea, ca tot ce am publicat in material este bazat pe informatii oficiale, declaratii si date concrete. Nu se poate contesta nici faptul ca directoarea cresei “Patrocle” din Gheorgheni, Codruta Trif, este sora unuia dintre patronii Michelangelo, Bogdan Curticiu.

In spiritul corectitudinii, redam mai jos dreptul la replica transmis de Primaria Cluj-Napoca:

“Prin prezenta, va solicitam, in virtutea dreptului cetatenilor la informare corecta si completa, publicarea unui drept la replica avand in vedere informatiile FALSE aparute in articolul „Cum a otravit Michelangelo toate cresele din Cluj cu carne alterata” publicat pe site-ul www.ziardecluj.ro si semnat Ioana Oros.

Astfel, va informam ca toate produsele de baza necesare asigurarii alimentatiei copiilor din cresele publice se achizitioneaza de catre Centrul Bugetar de Administrare Crese – institutie cu personalitate juridica aflata in subordinea Consiliului local Cluj-Napoca – cu respectarea prevederilor legale privind procedurile de achizitii publice, respectiv prin intermediul portalului electronic de licitatii publice, SEAP. in acest fel, pentru fiecare procedura de achizitie publica s-a respectat atat partea tehnica – privind calitatea produselor achizitionate, cat si cea financiara – referitoare la eligibilitatea ofertantului.
In istoricul de achizitii publice ale Centrului exista licitatii la care ofertantul Michelangelo a fost calificat din aceste doua criterii – produsele fiind verificate la receptie bucata cu bucata – conform procedurilor de lucru ale Centrului.

De asemenea, compania a avut si oferte respinse de-a lungul timpului, atunci cand produsele nu se incadrau in standardul de calitate solicitat de noi.

Precizam ca TOATE informatiile legate de procedurile de achizitii publice se afla publicate pe SEAP si pot fi verificate oricand de jurnalista Ioana Oros. Mai mult, dorim sa va informam ca accesul la o procedura de achizitie publica nu poate fi oprit in lipsa unor motive intemeiate: cand produsele ofertate au corespuns din punct de vedere al calitatii oferta a fost admisa, cand acestea nu au fost conforme standardului de calitate – s-au respins. in cadrul procedurilor, exista inclusiv o oferta cu imagini a produselor, pentru a putea evalua si vizual calitatea acestora, dupa incheierea licitatiei la livrarea acestora din nou se verifica fiecare produs in parte.

Faptul ca in cei sapte ani de cand Primaria a preluat in administrare cresele publice, prin dare in administrare la Centrul Bugetar NU au existat probleme legate de calitatea alimentatiei copiilor aflati in ingrijire este o confirmare a valabilitatii sistemului Centrului de a verifica produsele de baza inainte de a prepara mancarea micutilor clujeni. Orice parinte din cresele publice poate atesta preocuparea constanta a angajatilor Centrului Bugetar pentru a oferi o alimentatie de calitate, sanatoasa si sigura din punct de vedere al securitatii alimentare.

Avand in vedere aceste aspecte, precum si prejudiciul extrem pe care articolul dumneavoastra il aduce eforturilor zilnice ale Centrului Bugetar de Administrare Crese dar si celor peste 2.000 de parinti clujeni, care ar putea sa isi piarda linistea din cauza acestor NEADEVARURI publicate in mod iresponsabil de catre semnatarul articolului, va solicitam sa intreprindeti toate masurile necesare pentru a prezenta realitatea cu privire la acest subiect.

In legatura cu asocierea numelui proprietarului companiei Michelangelo cu cel al unei angajate a Centrului Bugetar de Administrare Crese va informam ca angajata noastra nu detine nicio competenta in domeniul achizitiilor publice ale centrului bugetar, fiind coordonator al uneia dintre unitatile administrate de centru, cu competente exclusive legate de educatia si ingrijirea copiilor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *