In vizor

Maricel Păcuraru, patronul condamnat pentru corupție al Realitatea Plus, susține că a intrat în afacerea imobiliară controlată de apropiații Elenei Udrea la Cluj, împreună cu Bobby Păunescu

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea Plus, susține într-un comunicat postat pe site-ul televiziunii că ar fi intrat în acționariatul proiectului imobiliar „Transilvania Smart City”, derulat de apropiații Elenei Udrea.

  • Păcuraru, care a ispășit în închisoare o condamnare pentru corupție, susține că a intrat în proiect alături de Miron Mitrea (partenerul său de faceri, și el condamnat definitiv pentru corupție) și Bobby Păunescu, fiul afaceristului George Constantin Păunescu.
  • În acest moment, acționarii „Transilvania Smart City” sunt Adrian Alexandrov, partenerul Elenei Udrea, cu care are un copil, și Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea.
  • Elena Udrea este acum în închisoare, după condamnare definitivă din dosarul Gala Bute.
  • Un alt participant la proiect este Cozmin Gușă, potrivit comunicatului citat. Gușă s-a remarcat în ultimul an prin promovarea constantă a unor idei similare cu cele ale propagandei ruse cu privire la invazia din Ucraina.

HILAR ESTE CUM: Cozmin Gușă l-a contrat pe Liviu Alexa și spune că în spatele proiectului TSC e Florian Coldea. Alexa plusează: „La așa proiect profitabil putem asista și la combinația perversă a unui parteneriat Udrea-Coldea”

În 16 iunie 2021, Consiliul Local Cluj aproba PUZ-ul pentru Transilvania Smart City, un viitor mini-oraș, ce urma să fie construit pe dealul Borzaș din Municipiul Cluj-Napoca, pe o suprafata de 350.000 mp. Ziar de Cluj publica o amplă anchetă prin care dovedea că Elena Udrea este în spatele afacerii Transilvania Smart City.

Proprietarii Transilvania Smart City erau indicați ca fiind: 90% SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL si SDC Imobiliare, constructorul proiectului, care deține și 1% din acesta. Finanțarea megaproiectului ar fi fost ”din surse proprii ale proprietarilor si din finanțări externe, mai multe fonduri mari de investiții de afară fiind implicate”. Unde apărea interesul Elenei Udrea? Păi, acționarii lui Realtopfarma SA sunt 50% Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea și 50% soții Petrovan Mariana și Petrovan Gheorghe din Sighetul Marmației, socrii lui Adrian Gurzău, alt penal, căruia Elena Udrea i-a nășit copiii – adică un paravan.

Imediat presa locală de chitanțier a publicat ample materiale, nemarcate cu P de la publicitate prin care se nega cu vehemență acest lucru. S-a băgat aceeași placă stricată a faptului că Liviu Alexa l-ar șantaja pe Berciu pentru publicitate. Numai că Liviu Alexa avea deja un contract de publicitate pe care l-a anulat unilateral când a avut dovada că Ștefan Berciu minte ca o servitoare că Elena Udrea nu este implicată în proiectul Transilvania Smart City.

Ulterior chiar Elena Udrea s-a dat de gol printr-o postare pe Facebook. Și toată lumea a uitat rahatul mâncat cu privire la Liviu Alexa – nu ar fi fost nici prima, nici ultima dată.

CITEȘTE: Ziar de Cluj a avut dreptate: Elena Udrea recunoaste ca se afla in spatele proiectului gigant Transilvania Smart City de langa Pata Rat

CITEȘTE: Dovada ca PENALA Elena Udrea sta in spatele proiectului imobiliar de 2 MILIARDE de euro de la Cluj-Napoca – Transilvania Smart City

După cum v-am mai zis – și Ziar de Cluj a scris despre acest proiect și cum Emil Boc a facilitat această investiție, inclusiv trăgând drum cu asfalt până în zonă sub pretextul construirii Cimitirului Ion Roată, în articol se arăta că ”investitorii majoritari ai Transilvania Smart City, cartierul de lux de la Pata Rât, s-ar număra şi Elena Udrea şi partenerul ei, Andrei Alexandrov. De altfel terenurile din zonă au fost cumpărate prin diverși intermediari, ghidonați de Adrian Gurzău, pe vremea când era deputat PMP, încă din anii 2012 – 2016.

  • Bineînțeles că întreaga presă de lins clanțe de la București și-a însușit informația fără să mai citeze sursa.

Elena Udrea se lăuda că în proiect sunt implicate mai multe companii, precum SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Construcții SRL și SDC Imobiliare.

”Finanţarea megaproiectului se face din surse proprii ale proprietarilor si din finanţări externe, mai multe fonduri mari de investiţii de afară fiind implicate”, declara Berciu pe când mințea cu nerușinare că în proiect ar fi implicată penala Elena Udrea.

  • Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, firma Realtopfarma e deținută în proporție de 50 % de Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea. Ceilalți acționari sunt Mariana-Livia și Gheorghe Petrovan din Sighetu Marmației (socrul lui Adrian Gurzău, căruia Elena Udrea i-a nășit copiii făcuți cu a doua soție).
  • Datele de la Registrul Comerțului arată că firma Realtopfarma era deținută prin acțiuni la purtător. În 2020 însă, soții Petrovan au intrat la vedere în firmă. În aprilie anul trecut, ei au decis schimbarea administratorului companiei și au numit-o pe Otilia Nicoleta Androne, o tânără de 29 de ani, născută în Buzău.
  • Otilia Nicoleta Androne a fost consilieră și șefă de cabinet a Elenei Udrea, la Camera Deputaților. În 2016, Otilia Nicoleta Androne a candidat la Consiliul Local al Sectorului 6, la Consiliul General al Municipiului București și pentru un post de parlamentar la Camera Deputaților. Este membru PMP. Potrivit declarației de avere de anul trecut, în martie 2020, Otilia Nicoleta Androne era director al grupului de consilieri ai președintelui Senatului.
  • Documentele companiei publicate în MOF indică faptul că o altă firmă implicată în proiectul imobiliar de la Cluj, Chester Investments Group, a fost preluată în ianuarie 2021 de către compania Realtopfarma cu sediul în satul Tămași, comuna Corbeanca, Ilfov, de la britanicul Benady Maurice Moses. Administratorii Chester Investments Group sunt Adrian Alexandrov și Adrian Gurzău, un fost deputat PMP, fin al Elenei Udrea, judecat și el pentru corupție.

CITEȘTE: Finul Elenei Udrea, fostul deputat penal Adrian Gurzău, a devenit administrator la firma nașei care gestionează proiectul imobiliar de un miliard de euro de la Cluj