Editorial

MARCULEEE, CE FACI PENTRU 12.000 DE EURO PE LUNĂ?

După falimentele Astra, Carpatica și City Insurance, a venit rândul altor țepari să ia drumul falimentului: Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut, vineri, deschiderea procedurii de faliment pentru Euroins.

„Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.  Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, se arată în comunicatul ASF.

Cât de mare e țeapa dată asiguraților? Un mizilic de 400 de MILIOANE de euro.

Cât de previzibil era că se va ajunge aici? Foarte! Aceeași Autoritate de Supraveghere Financiară care, ca o panseluță, a cerut vineri falimentul Euroins, a sancționat compania cu 26 de amenzi, în valoare de peste 16 milioane de lei, în perioada februarie 2020 – ianuarie 2023.

Poate nu înțeleg eu, dar dacă îi amenedezi pe unii de 26 DE ORI în trei ani, nu-ți pui niște întrebări? Nu te gândești că este acolo o bubă plină cu puroi, care s-ar putea să explodeze, la un moment dat, mai ceva decât un furuncul de pe bucile României?

Normal că nu te gândești! Doar nu credeați că ăia de la Autoritatea de Supraveghere Financiară duc grija asiguraților! Dacă asigurații au luat țeape după falimentele Astra, Carpatica și City Insurance și n-a ieșit nimeni în stradă, ce contează că a mai falimentat și Euroins?

Ca să nu mai zic de faptul că Euroins estea cea mai dată în judecată instituție din România, cu 102.000 procese în ultimii patru ani, numărul crescând cu 100 de procese pe zi!

Lasă că plătesc proștii de români! Între timp, baștanii de la Autoritatea de Supraveghere Financiară trăiesc pe picior mare, fiind printre cei mai bine plătiți bugetari din România!

Nicolae Marcu, președintele ASF din iunie 2020, câștigă peste 12.000 de EURO pe lună!!! Ce supraveghează băiatul ăsta de 12.000 de euro pe lună, dacă în mandatul său au falimentat doi asiguratori din piață și milioane de români au fost țepuiți? MARCULEEE, CE FACI PENTRU 12.000 DE EURO PE LUNĂ???

Și nu doar președintele ASF are salariu de mahăr, ci și restul membrilor din conducerea Autorității. Toți cei nouă membri ai conducerii ASF primesc o indemnizație lunară de 18.379 de lei net. Cinci dintre ei primesc și salariu, pe lângă indemnizație. Prim-vicepreședintele câștigă un salariu de 35.959 de lei. Cei trei vicepreședinți au fiecare un salariu net de 31.564 de lei pe lună.

Repet, ce mama lui proces verbal au făcut oamenii ăștia ca să-și merite salariile astea nesimțite, dacă sub supravegherea lor falimentează pe bandă firmele de asigurări? MARCULEEE, CE FACI PENTRU 12.000 DE EURO PE LUNĂ???

Vă zic eu ce au făcut: din momentul în care s-au angajat la ASF, au fost diagnosticați cu o durere acută în fund față de asigurați!

Vine salariul gros de la stat? VINE! Dă-i în morții lor de români, că-și rup de la gură și plătesc pentru toate țepele!

Ăștia de la ASF sunt ca ăia de la Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, alți bugetari de lux care au făcut o varză din liberalizarea pieței de energie, de au făcut unii români infarct când și-au primit facturile.

Că asta face statul cel mai bine: bagă tone de bani în fundul unor bugetari incompetenți, a căror singură misiune e să-și bată joc de cetățenii plătitori de taxe și impozite. MARCULEEE, CE FACI PENTRU 12.000 DE EURO PE LUNĂ???

Au luat țeapă de la Euroins aproape 3 milioane de români? SĂ SE DESCURCE, NU E PROBLEMA STATULUI!!!

Apropo de reprezentanții statului, știți ce spunea Nicolae Ciucă pe 9 martie?

„Fie Euroins va intra în insolvență, fie ASF va oferi spațiu pentru recapitalizare”. Asta zicea premierul acestei țări cu o săptămână înainte ca ASF să ceară falimentul Euroins. Vă dați seama cum umblă Nicolae Ciucă cu creierul decuplat, dacă el visa la SPAȚII pentru o companie care a țepuit milioane de români?

Evident că Guvernul a ieșit vineri și le-a spus asiguraților să stea liniștiți, totul va fi bine.

Când auziți pe cineva din Guvern că face un apel la calm, de-abia atunci să începeți să vă îngrijorați!

MARCULEEE, CE FACI PENTRU 12.000 DE EURO PE LUNĂ???