Politica

Marcel Ciolacu lansează o nouă discuție: rediscutarea taxării firmelor: ”Munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului”

Scris de 589

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ridicat luni în premieră discuția despre rediscutarea impozitării companiilor.

”Ce vă pot spune: în acest moment munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului. Aici, în cadrul coaliției, trebuie să avem aceste discuții, să găsim linia de echilibru între impozitaeea muncii și impozitarea capitalului. Cu alte cuvinte, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc to greul economiei. Venim și echilibrăm acest lucru sau nu?”a spus Ciolacu.

Întrebat în mod repetat de reporteri cum va fi realizată această ”echilibrare”, Ciolacu a refuzat să spună, adăugând doar că ”veți vedea cu propunerile cu care va veni dl ministru al Finanțelor la coaliție”.

Întrebat de reporteri dacă va fi majorată taxarea capitalului, Ciolacu a spus că ”trebuie să găsim un echilibru între impozitarea muncii și a capitalului. Anul acesta nu se vor modifica taxele. Posibil nici la anul. Suntem în prag de criză economică, oameni buni. Nu poți să ții tot deficitul României pe spatele celor care muncesc. nu putem să-i omorâm pe cei cu venituri mici și să nu avem o clasă de mijloc. Nu poți să nu stimulezi serviciile și să menții o cotă unică aberantă”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 42 mins Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 1 hour Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 1 hour Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 2 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 4 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 6 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 24 hours In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE