Politica

Marcel Ciolacu anunță schimbări radicale în desemnarea candidatului PSD la prezidențiale: „Accept și candidaturi externe”

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță schimbări importante în modul în care PSD își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale. Ciolacu spune că social – democrații trebuie să meargă mai departe de vechea regulă în care candidatul automat președintele partidului.

„Singura discuție pe care am avut-o foarte clar. Viitorul candidat al PSD va fi ales de fiecare organizație, consilier, viceprimar, prin conferință de alegeri. Shimbăm radical modul de alegere a candidatului. S-a rupt acea cutumă conform căreia președintele partidului va fi și candidat. Din punctul meu de vedere voi accepta și candidați din afara partidului. În PSD a constatat că nu am mai avut un congres extraordinar din 2018”, a declarat Marcel Ciolacu.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/346760620945360/

Se pregăteşte PSD să sprijine candidatura lui Mircea Geoană la prezidenţiale?

Într-un interviu acordat în luna aprilie postului de radio Europa Liberă, Ciolacu a declarat că este exclus să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 din partea partidului. Strict Secret şi Ziar de Cluj a lansat încă de luna trecută ipoteza de lucru potrivit căreia secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește candidatura la prezidențiale. Alegerile sunt în 2024, iar mandatul lui Geoană la NATO se încheie în octombrie 2023.

Potrivit Strict Secret şi Ziar de Cluj, candidatura lui Mircea Geoană nu se bucură însă de susținere la vârful PSD. Marcel Ciolacu și alți lideri din partid s-ar teme că scandalurile și controversele din trecutul lui Mircea Geoană ar putea compromite din nou șansele PSD la prezidențialele din 2024.

Aşa că rămâne de văzut la ce candidatură externă s-a referit Marcel Ciolacu.