Politica

Marcel Ciolacu anunță plafonarea prețurilor la energie și gaze până în 2025: Reducerea accizei la combustibil depinde de premier

Nicolae Ciucă este cel care va decide dacă acciza la combustibil scade cu 50% sau prețurile care au explodat vor continua urcușul început în ultimele luni. Marcel Ciolacu este de părere că reducerea accizei va scădea cu cel puțin 1 leu prețul la carburanți.

Liderul PSD a anunțat că s-a decis ca prețurile la gaze și energie electrică să rămână plafonate nu doar în luna martie, ci până în 2025!

”La coaliția cu USR, PNL a confundat coaliția cu guvernul. Acum avem guvern cu miniștri și o coaliție. Toată decizia este a premierului cu miniștrii de resort. Am discutat despre reducerea accizei la carburanți. Rămâne ca premierul, cu ministrul de Finanțe și cu producătorii să stabilească. Rămâne de văzut cum va influența conflictul din Ucraina.

La energie și gaze, tarifele rămân aceleași. Noi vrem să rămână până în 2025. Trebuie dată OUG în fiecare an.”, a spus Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Marcel Ciolacu lansează avertismentul: ”Eu cred că trebuie să îi fie clar și domnului Cîțu”

PSD și PNL vor guverna și după 2024! Este dorința lui Marcel Ciolacu, cel care consideră că guvernarea PNL din 2020 și 2021 a fost una catastrofală.

Liderul PSD îl avertizează pe omologul său de la PNL, Florin Cîțu, că dacă formula de guvernare din acest moment nu va satisface promisiunile făcute românilor, atunci anul 2024 ar putea consemna ruperea coaliției.

”Au fost 2 ani de guvernare catastrofali. Nu au anticipat nimic din ce se întâmplă anul acesta. Eu cred că această coaliție va fi și în 2024, dacă vom livra ceea ce am promis. Eu cred că trebuie să îi fie clar și domnului Cîțu, și mie. Suntem singura țară cu PNRR la secret.

Trebuie să rămânem la aceeași anvelopă de investiții, să menținem reformele.”, a explicat Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *