In vizor

Marcel Bonțidean șeful Poliției Locale, angajat și pensionar de lux cu un venit lunar de peste 4000 de euro

Comisarul șef de poliție în rezervă Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale Cluj-Napoca, este un pensionar de lux, având o pensie care îi permite să ducă un trai îndestulător. Doar că acesta nu este nevoit să trăiască doar din pensie, mai adaugă la veniturile lunare și salariul de la Primăria Cluj-Napoca, unul deloc de neglijat.

Astfel, potrivit decalrației de avere, Marcel Bonțidean obține într-o lună un venit ce trece de 4000 de euro. Bonțidean este printre cei mai bine plătiți funcționari publici din Primăria Cluj-Napoca, cu un salariu lunar de 9272 de lei, dar pensia este chiar și mai mare, 10.500 de lei.

Cu asemenea venituri lunare nu este deloc surprinzător faptul că Bonțidean a reușit să economisească anul trecut aprospe 40.000 de euro. Depozitul de economii în euro pe care îl are deschis la Banca Transilvania din 2017 a crescut de la 50.000 de euro la 89,487 euro. Marcel Bonțidean a obținut 22.638 de lei și de la ATOP. 

Comparativ cu declarația de avere aferentă anului trecut, Bonțidean a lichidat creditul de 15.000 de euro contractat în 2009 și care era scadent în 2019. 

Marcel Bonțidean nu are în posesie terenuri. Are o casă în Cluj-Napoca de 340 mp construită în 2009 pe care o deține împreună cu fosta sa soție. 

Șeful Poliției Locale este exemplul tipic de funcționar public care trăiește boierește din banii publici, o pensie de lux și un salariu aproape la fel de mare pe care îl câștigă la Primăria Cluj-Napoca. 

Marcel Bonțidean s-a pensionat în 2016 din cadrul IPJ Cluj unde a deținut funcția de șeful Poliției Muncipiului. Primăria Cluj-Npoca a organizat rapid un concurs privind ocuparea funcţiei de conducere de director general al Poliţiei Locale. Cum era de aşteptat, Bonţidean a candidat şi a devenit astfel şef al Poliţiei Locale a Municipiului Cluj-Napoca. Marcel Bonţidean a fost reîncadrat în muncă și uns şef la locală din 3 august 2016. 

Marcel Bonțidean și-a început cariera la Poliția (Miliţia până în 1989) Municipiului Cluj-Napoca în 1985 și a lucrat timp de șapte ani ca subofițer. Din 1992 și până în 1996 a fost ofițer operativ, iar apoi a ocupat succesiv posturile de Şef Birou Ordine Publică și Şef al Secţiei 4 Poliţie. Bonţidean a ocupat și funcțiile de adjunct al șefului IPJ Cluj, iar din 2009 până în 2016 a fost șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca. 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *