In vizor

Marcel Bonțidean șeful Poliției Locale, angajat și pensionar de lux cu un venit lunar de peste 4000 de euro

Scris de 2,178

Comisarul șef de poliție în rezervă Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale Cluj-Napoca, este un pensionar de lux, având o pensie care îi permite să ducă un trai îndestulător. Doar că acesta nu este nevoit să trăiască doar din pensie, mai adaugă la veniturile lunare și salariul de la Primăria Cluj-Napoca, unul deloc de neglijat.

Astfel, potrivit decalrației de avere, Marcel Bonțidean obține într-o lună un venit ce trece de 4000 de euro. Bonțidean este printre cei mai bine plătiți funcționari publici din Primăria Cluj-Napoca, cu un salariu lunar de 9272 de lei, dar pensia este chiar și mai mare, 10.500 de lei.

Cu asemenea venituri lunare nu este deloc surprinzător faptul că Bonțidean a reușit să economisească anul trecut aprospe 40.000 de euro. Depozitul de economii în euro pe care îl are deschis la Banca Transilvania din 2017 a crescut de la 50.000 de euro la 89,487 euro. Marcel Bonțidean a obținut 22.638 de lei și de la ATOP. 

Comparativ cu declarația de avere aferentă anului trecut, Bonțidean a lichidat creditul de 15.000 de euro contractat în 2009 și care era scadent în 2019. 

Marcel Bonțidean nu are în posesie terenuri. Are o casă în Cluj-Napoca de 340 mp construită în 2009 pe care o deține împreună cu fosta sa soție. 

Șeful Poliției Locale este exemplul tipic de funcționar public care trăiește boierește din banii publici, o pensie de lux și un salariu aproape la fel de mare pe care îl câștigă la Primăria Cluj-Napoca. 

Marcel Bonțidean s-a pensionat în 2016 din cadrul IPJ Cluj unde a deținut funcția de șeful Poliției Muncipiului. Primăria Cluj-Npoca a organizat rapid un concurs privind ocuparea funcţiei de conducere de director general al Poliţiei Locale. Cum era de aşteptat, Bonţidean a candidat şi a devenit astfel şef al Poliţiei Locale a Municipiului Cluj-Napoca. Marcel Bonţidean a fost reîncadrat în muncă și uns şef la locală din 3 august 2016. 

Marcel Bonțidean și-a început cariera la Poliția (Miliţia până în 1989) Municipiului Cluj-Napoca în 1985 și a lucrat timp de șapte ani ca subofițer. Din 1992 și până în 1996 a fost ofițer operativ, iar apoi a ocupat succesiv posturile de Şef Birou Ordine Publică și Şef al Secţiei 4 Poliţie. Bonţidean a ocupat și funcțiile de adjunct al șefului IPJ Cluj, iar din 2009 până în 2016 a fost șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca. 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

 

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 43 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 1 hour In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE