In vizor

Manuel Chira, renumitul chirurg cardiovascular, s-a intors la Cluj

Sectia de chirurgie a Institutului Inimii de la Cluj Napoca se redeschide. Manuel Chira, renumitul chirurg cardiovascular, s-a intors la Cluj. Astazi e prima zi de munca a medicului, iar saptamana aceasta va efectua primele doua operatii din postul reinsusit de chirurg al Clujului. 

In ultimele luni, parintii nou-nascutilor cu probleme cardiace au fost nevoiti sa apeleze la medicii din Targu Mures, din Bucuresti sau la cei din strainatate, sectia clujeana suspendandu-si activitatea in luna octombrie a anului trecut, dupa ce doi medici renumiti din oras au decis sa migreze catre mediul privat.

De la 1 ianuarie, Chira face din nou parte din echipa de medici de la Institulul Inimii din Cluj, iar astazi e prima sa zi de munca.

„Nu am gasit conditiile necesare pentru a-mi putea exercita meseria in clinica de la Sibiu”, a fost raspunsul medicului, intrebat de ce a plecat din postul care ii oferea un salariu mai mare decat cel de la Cluj. „Oficial, m-am intors de la inceputul anului, dar abia astazi am facut primele internari. Saptamana aceasta o sa efectuez doua operatii pe cord, una la un adult si una la un copil”, a mai spus medicul pentru Ziar de Cluj. 

In primavara lui 2013, Chira a parasit Institulul Inimii din Cluj pentru o clinica privata de la Sibiu. Intelegerea de acolo a fost pentru un an, cu posibilitatea prelungirii contractului de colaborare.

„Pornirea unui spital mare, cum este Spitalul Polisano, mai mare decat Institutul Inimii din Cluj, este o chestie care va dura 2-3-4 ani. Abia dupa 5 ani ne vom putea da seama de eficienta acestui spital”,a declarat Chira atunci pentru Ziar de Cluj.

sursa foto: ftr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *