Din oras

Mancarea de cazarma, vedeta Campionatului International de Gatit in Aer Liber

Preparatele servite soldatilor in armata, atat de populare in alte vremuri, vor reveni in curand intre iubitorii de gastronomie aleasa de la Cluj. Cupa Polus in Gastronomie are in acest an tema Military Kitchen Show. Tot evenimentul va fi o baza militara uriasa, iar organizatorii promit ca se va gati “in spirit de campanie”.

Evenimentul este anuntat drept “cel mai mare show culinar din Romania” si va avea loc pe platoul de la Polus Center intre 12 si 14 septembrie.

“Vom pastra competitia traditionala a bucatarilor, la care se adauga si Campionatul National de Pizza. Tot evenimentul va fi o baza militara mare si se va gati in stil de campanie”, a explicat Radu Zarnescu, secretarul general al Asociatiei Euro Este Alternativ (ACEEA), organizator al evenimentului.

Manifestarea se afla la cea de-a opta editie si va avea invitati din 19 tari.

“Ne-am propus sa punem in valoare bucataria asta militara, de cand nu se mai face armata lumea a uitat gustul mancarurilor de cazarma. Vrem sa revigoram ca show atmosfera aceea, poate reusim sa aducem si niste bucatarii originale din armata, pe roti”, a precizat Zarnescu.

Asteptata participare a lui Jamie Oliver la evenimentul de la Cluj, despre care organizatorii si-au manifestat sperantele in 2011 nu va avea loc nici in acest an.

“Noi le tot scriem, incercam sa luam legatura cu ei ca sa ii trimitem invitatie, insa nu se poate, este foarte ocupat, cei de la BBC se ocupa de programul lui. In 2011 ne-au raspuns ca ar fi posibil, insa apoi nu s-a mai intamplat nimic”, a marturisit organizatorul.

Prima editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber a avut loc in curtea castelului de la Gilau, in 2007. De atunci, evenimentul s-a desfasurat anual atat la Cluj, in parcarea de la Polus Center, cat si la Bucuresti, Mamaia, Iasi, Arad sau Azuga si a gazduit moment culinare spectaculoase si recorduri mondiale.

Au participat pana acum la manifestare vedete precum Robert Rainford, faimosul bucatar de la emisiunea Licence to Grill, maestrul elvetian Jacob Hausmann, vedeta emisiunii “Hai sa bucatarim”, Antonio Passarelli de la “Danut SRL”, Dan Chisu, precum si bucatari recunoscuti, cum ar fi Cornelia Ghisoi, Stefan Bercea ori Petrisor Tanase. 

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *