Rautacisme

Aurelia Cristea cere, in al 13-lea ceas, evaluarea activitatii Federatiei SHARE

Aurelia Cristea s-a trezit, din fotoliul de ministru al Dialogului Social, sa-i ceara primarului Emil Boc o evaluare publica a activitatii Federatiei SHARE. In al treispelea ceas, dupa ce Ziar de Cluj a scris o serie de articole care au dezvaluit inutilitatea acestei federatii care capuseaza, practic, banul public, vrea si Aurelia Cristea sa-si faca putina campanie de imagine pe marginea acestui subiect.

Cel mai probabil, liderul interimar al PSD Cluj-Napoca si-a pus echipa de consilieri sa mai castige un plus de imagine, pe seama Federatiei SHARE. Ne intrebam, oare de ce pana acum niciun lider politic local sau judetean nu s-a aplecat asupra programului Capitala Europeana a Tineretului si asupra modului in care aceasta federatie cheltuie banii publici. Mai sunt abia patru luni pana la startul programului, iar Federatia SHARE nu a publicat, inca, niciun calendar de evenimente. Nu criticam gratuit, foarte bine ca cere explicatii, insa ne intrebam daca nu este, totusi, putin cam tarziu. Federatia a fost infiintata inca de anul trecut si a avut destul timp sa-si dovedeasca competentele.

„Consider ca, in acest moment, implementarea programului care tine de Capitala Europeana a Tineretului este in pericol. Primaria trebuie sa se asigure ca banii alocati Federatiei sunt folositi pentru proiecte pe care tinerii le asteapaă, respectand principiile de transparentaiîn cheltuirea banilor publici. Totusi, constatam ca Primăria si Consiliul Local au alocat sume consistente Federatiei, dar proiectele lipsesc”, a transmis, astazi, Aurelia Cristea.

Potrivit acesteia, administratia ar trebui sa fie cel putin îngrijorata de posibilul esec al implementarii programelor si proiectelor care tin de Capitala Europeana a Tineretului. 

Aceasta a adăugat ca Primaria poate verifica activitatea Federatiei, potrivit protocoalelor incheiate, si are datoria sa faca asta.

„Riscam un esec de proportii, care se va rasfrange asupra imaginii orasului. Insa cel mai grav semnal este ca Primaria nu este capabila sa gestioneze acest proiect in folosul tinerilor si a comunitatii”, a incheiat Cristea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *