Din oras

Mancare gratis, muzica si voie buna la Zilele Maghiare

Carnati prajiti, gulas, placinte unguresti, jumeri, toate pregatite in ceaune mari si toate gratis. S-a intamplat astazi, la cea de-a 5-a editie a concursului de gatit din cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Evenimentul a avut loc in curtea Liceului Apáczai si a adunat sute de pofticiosi.

Dar oamenii nu s-au inghesuit, nu s-au impins, nu au urlat, „dati, ba, sa ajute la toata lumea”. Din contra. Au fost politicosi, au zambit, si-au asteptat cuminti randul si au spus „multumesc”.

Deliciul suprem al concursului din anul acesta a fost mega-ghiveciul cu carnati „á la Zilele Culturale Maghiare din Cluj” al maestrului bucatar Kiss-Budai Tibor.

„Anul trecut am reusit sa facem 860 de portii si am saturat pe toata lumea”, spune, el, in tmp ce amesteca in oala imensa.

Si pentru ca treaba sa mearga ca pe roate, la buna dispozitie a celor care tineau in maini lingurile imense de lemn contribuia ansamblul din tinutul Calatei.

Trei baieti cu vioara si unul la contrabas au fost de ajuns pentru ca majoritatea celor prezenti in curtea liceului sa miste din picior, sa cante si, de ce nu, sa danseze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *