Editorial

Mai vrea Clujul un primar mincinos si lipsit de curaj care se fereste sa demoleze garajele ilegale ale Clujului, desi promite anual asta?

Mi-e atat de greata cand vad comportamentul administrativ si politic al lui Emil Boc incat cred ca voi refuza o vreme sa mai relatam “aspecte” de la sedintele Consiliul Local Cluj-Napoca. Nu stiu ce se intampla cu orasul nostru, dar sa spui ca in Cluj-Napoca lucrurile merg foarte bine, asa cum spun 80% dintre clujeni, inseamna sa nu vezi, sa refuzi sa vezi, niste evidente.

Cluj-Napoca s-a pricopsit cu Emil Boc si in 2012, desi stiam cat de gaunos este acest om care a avut un mandat penibil de premier. Toata tara il uraste si il tine minte pentru pensiile taiate si pentru privilegile acordate clicii Elenei Udrea. Toata lumea l-a aruncat pe Emil Boc la cosul istoriei, numai noi, clujenii, suntem mai ocosi si spunem ca este Dumnezeul Administratiei, coborat pe Pamant. Toata tara rade de noi ca Emil Boc l-a numit pe Sorin Apostu in locul sau ca primar, garantand pentru el, toata tara rade cand DNA il aresteaza si instanta il condamna pe primarul spagar, numai noi, clujenii, ne facem ca nu vedem si ii trecem cu vederea lui Emil Boc aceasta greseala enorma.

Din 2012, cand a fost ales a treia oara primar, ca un fanfaron trist dintr-o manea politica jenanta, Emil Boc promite vadimic in fiecare an ca va demola garajele clujenilor, alea ilegale sau alea urate, mintindu-ne mereu ca nu se mai poate, ca va lua el masuri. Si in fiecare an observam ca garajele nu numai ca nu dispar de la locul lor, dar ca se umplu toamna de toamna cu muraturile si cauciucurile de vara ale clujenilor. Ieri, in Consiliul Local, am aflat, din nou, ca Emil Boc este un mincinos, ca nu are chef sa demoleze garajele si sa rezolve aceasta problema. Am aflat ceea ce stiam deja, ca este un populist sfruntat, de o lasitate administrativa incredibila.

Chiar nu mai exista nimeni in orasul asta care sa-si doreasca “mai multul” pentru Cluj-Napoca? Nu gasim destui oameni care in 2016 sa anuleze prin vot gasca de bocalai care il voteaza pe acest primar mincinos? Chiar nu gasim 60.000 de oameni, sau 100.000 care sa-si doreasca un Cluj eficient, banos, creativ si modern?

Mai vreti patru ani de asfaltari cu aceleasi firme de casa? Mai vreti aceleasi arteziene comuniste reparate anual pe sute de mii de euro? Mai vreti sa va bateti cu vecinul pe Mehedinti pentru un loc de parcare, la 26 de ani de la Revolutie? Chiar daca o sa fiu ultimul om ramas din oras care crede ca Emil Boc este un politruc incompetent administrativ, tot nu o sa incetez sa-mi sustin ideile. Clujul merita mai mult decat un Emil Boc comunistoid si populist care isi face campaniile electorale profitand de teama pensionarilor de a nu ramane fara gratuitati la transport sau de bucuria clujenilor cu ochelari de cal ce cred ca a fi gospodar inseamna sa asfaltezi tot la doi ani strazile Clujului.

Intregul Cluj vuieste la auzul stirii ca Emil Boc si-ar fi cumparat linistea la DNA Cluj, donand un sediu nou pentru Sectia Teritoriala si bani de renovare. Eu cred ca acesti procurori nu pot fi cumparati cu un sediu si cred ca e de datoria Primariei sa faca acest gest pentru orice institutie care are asemenea probleme administrative. Si sper din suflet ca DNA Cluj, dupa ce isi aranjeaza dosarele in noile camere, dupa ce le sterge de praf, o sa-mi raspunda si mie, cetatean simplu cu voce de jurnalist, de ce dosarul Apostu II s-a inchis, de ce nimeni nu lucreaza la un dosar Untold, de ce nimanui nu i se pare suspect ca tot Diferit si Kiat asfalteaza de 10 ani in acest oras? Nu vreau sa intru si eu in logica gurii lumii care crede ca Emil Boc, la 26 de ani de la Revolutie, si-ar fi putut negocia cine stie ce printr-un gest atat de comunist si invechit ca oferirea unui sediu.

Vreau sa sper ca anul viitor ne despartim de Clujul vechi, al mafiilor transpartinice, al intereselor, al familiilor ce domina economicul si justitia, al castelor UASCR-iste, al gulerelor albe care condamna oameni nevinovati sau comanda distrugerea lor, al dumnezeilor medicali, al interlopilor cu conexiuni in politica. Vreau sa cred ca intram intr-o noua era, a Noului Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *