Din oras

Mai durează cel puțin doi ani până la modernizarea Pieței Mărăști și a construirii unui parking sub Aleea Bibliotecii

Abia anul viitor va fi predată Primăriei Cluj-Napoca proiectarea modernizării Pieței Mărăști și a străzilor adiacente plus construirea unui parking sub Aleea Bibliotecii. Lucrările propriu zise ar putea începe în același an, dacă licitațiile se desfășoară în ritm alert și fără contestații. Chiar și așa, va mai dura cel puțin încă un an până la finalizarea lucrărilor. Cât despre parking, aici știm foarte bine că un șantier poate dura și 4-5 ani, cum a fost în cazul Parkingului Negoiu.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat, vineri, într-o emisiune a unei publicații locale online, că în zona Pieței Mărăști se dorește, printre altele, creșterea zonelor verzi și eliminarea mașinilor parcate haotic prin construirea parkingului de sub Aleea Bibliotecii. Deocamdată proiectarea este în lucru și este realizată de Planwerk Arhitectură și Urbanism. Ei au semnat cu Primăria un acord cadru în valoare de 899.000 lei.

„Încă nu este finalizat proiectul, urmează să ne prezinte varianta finală. Evident acolo trebuie să fie o regândire a zonei pentru că zona este una foarte frumoasă, dar astăzi este extrem de neprietenoasă. Sunt foarte multe mașini parcate acolo și ne-am propus să facem un parking sub Aleea Bibliotecii, astfel încât toate mașinile care sunt în zonă să le putem pune în parkingul subteran. Vrem și să creștem numărul de spații verzi. Dar varianta finală o vom primi de la arhitecți și atunci vom putea oferi mai multe detalii. Anul viitor este termenul pentru această propunere, care va trebui să intre în comisiile de specialitate și apoi va putea fi înaintată Consiliului Local spre aprobare”, a declarat Dan Tarcea.

Proiectul de reamenajare a zonei Piața Mărăști și a străzilor adiacente a fost propus și votat în cadrul procesului de Bugetarea participativă. Proiectul presupune amenajarea unor trotuare late fără obstacole, vegetație, mobilier stradal și piste pentru bicicliști.  

În proiect sunt cuprinse străzile B-dul 21 Decembrie, Fabricii și Aurel Vlaicu.

Aceste străzi vor avea benzi dedicate transportului în comun și piste pentru biciclete.

De asemenea, vor deveni mai prietenoase cu pietonii și bicicliștii și străzile Crinului, Ciocârliei sau Aleea Bibliotecii.  

În cazul parkingului, se studiază amenajarea acesteia pe două nivele cu minim 260 de locuri de parcare. Construcția va trebui să fie dotată cu intrări și ieșiri pietonale, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, astfel va fi tratată și montarea unui lift.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *