Sex

Mai bun cu tine, mai bun cu altii

Daca ai fost vreodata implicat(a) intr-o relatie care a esuat, cu siguranta ca ti-ai pus apoi intrebarea: “Ce nu a mers?” Uneori este usor sa descoperei unde anume a gresit partenerul, insa foarte rar iti faci autocritica. Fiecare vrea sa fie bun in ceea ce face, si a da tot ce e mai bun din tine pentru partenerul tau nu ar trebui sa fie exceptie in viata unui cuplu.

 

Iata 12 idei ale terapeutilor de cuplu marital care v-ar putea ajuta sa atingeti acest tel:

1. Fii romantic(a)! Ori de cate ori o relatie incepe sa “scartie” din roti, unul dintre indici este lipsa romantismului. Este foarte normal ca o relatie sa se plafoneze, iar partenerii sa uite lucrurile placute si amuzante pe care le faceau in primii ani. O relatie ar trebui sa evolueze in mod constant in bine, iar a fi romantic este o necesitate absoluta. Un buchet de trandafiri, o cutie de ciocolata sau o cina romantica ar trebui sa fie cateva semne permanente ale acestei stari.

2. Niciodata sa nu te autodispretuiesti! Ori de cate ori te desconsideri, afirmi pur si simplu ca nu esti destul de bun(a) pentru partenerul tau. Daca tu nu crezi ca esti destul de bun(a) pentru ea / el. Atunci cu siguranta ca nu vei fi.

3. Fii intotdeauna sincer(a)! Nu exista nici o relatie adevarata cladita pe minciuna care sa poata supravietui. Chiar daca partenerul tau nu va afla niciodata ca i-ai ascuns adevarul, faptul ca tu sti ca ai mintit iti va afecta sentimentele pe care i le porti partenerului si parerea ta despre propria persoana.

4.Nu face unele lucruri doar pentru a-ti face partenerul fericit. De cate ori nu ai facut pentru tine sau pentru partenerul tau ceva ce nu doreai, doar pentru a-l face pe acesta fericit? Cum te-ai simtit in acele momente? Ori de cate ori te compromiti in acest fel, o parte din dragostea ta pentru partener pare sa scada. Este mult mai bine sa-i explici partenerului ca anumite lucruri nu te fac sa te simti bine si sa incercati sa gasiti impreuna o alternativa.


5. Nu-i cere partenerului tau sa faca lucruri pe care stii ca nu vrea sa le faca
. Acest sfat este reversul celui de mai sus si este practic deja explicat. Daca stii ca partenerului tau chiar nu-i place sa faca un anumit lucru, si daca acel lucru este numai in beneficiul tau, atunci de ce il (o) rogi sa-l faca ? Singurele explicatii ar fi ca face acest lucru fie din rautate, fie din egoism.


6. Nu iti deprecia partenerul!
Oricine face greseli in viata, nimeni nu este perfect. Daca tu iti petreci timpul cicalindu-ti partenerul sau reprosandu-i orice nimic pe care nu l-a facut bine, atunci cum te poti astepta sa faca ceva bine? Iti doresti un partener de viata sau un catelus?

7. Nu “face uitate” anumite lucruri pe care ai promis ca le faci. Increderea ca un lucru infaptuit va fi realizat este o parte importanta a unei relatii, si ea trebuie sa existe intotdeauna intre cei doi parteneri. Daca promiti ca vei face ceva si nu o faci, atunci cum poate partenerul tau sa se bazeze pe tine, in viata?


8. Fii intotdeauna alaturi de partenerul tau, la bine si la rau
. Nimic nu este mai important decat partenerul tau. Prietenii vin si pleaca, la fel si copiii, insa partenerul tau iti va sta alaturi toata viata. Daca acesta are nevoie de tine, nimic altceva n-ar trebui sa mai conteze pentru tine, decat sa-i fii alaturi.


9. Comunicati, comunicati!
Intr-o relatie lucrurile evolueaza si se schimba aprope zilnic. Daca nu comunici cu partenerul tau, poti realiza intr-o buna zi ca v-ati departat prea mult unul de altul pentru a se mai putea face ceva. Necomunicarea poate insemna intelegerea gresita a unor comportamente, poate duce la izolare in cuplu.

10. Nu intreprinde nici o actiune care v-ar putea afecta relatia. Nimic nu duce mai repede la distrugerea unei relatii decat infidelitatea sau alte lucruri facute fara cap, fara sa te gandesti la urmari.

11. Respecta-ti partenerul! Ai grija sa nu-ti tratezi partenerul mai rau decat iti tratezi cel mai bun prieten. Partenerul, atata timp cat traiti sub acelasi acoperis, este primul in respect si iubire.


12. Fii deschis si receptiv la nevoile si dorintele partenerului tau.
Intr-o relatie este nevoie de doua persoane. In momentul in care una dintre ele este exclusa pentru ca cealalta nu a fost receptiva fata de dorintele si nevoile celuilalt, atunci nu se mai poate vorbi despre o relatie. Sa fii intotdeauna receptiv(a) la ceea ce iti transmite / cere partenetul, sa fii deschis(a) pentru noi experiente si idei – astea inseamna receprivitate, bunavointa si respect.

Tineti minte, daca vreti sa fiti bun cu altcineva, trebuie mai intai sa fiti bun cu dvs. insiva!

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *