In vizor

Mai avem cel puțin o lună de așteptat până la inaugurarea parkingului Hașdeu, promis din 2012

Construirea parkingului Hașdeu a fost o promisiune electorală în anul 2012, când Emil Boc a candidat, din partea PDL, și a câștigat, cu 40,03% din voturi, un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.

O promisiune electorală a fost acest parking și pentru alegerile locale din 2020. În 23 septembrie 2019, Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook, fiind preluat de aproape toată presa locală, că parkingul Hașdeu urmează să fie finalizat până în august 2020, alegerile locale având loc în 27 septembrie 2020. Nu a fost să fie!

„Cluj-Napoca: Parkingul Hașdeu, cu 320 de locuri de parcare, este finalizat în proporție de 97% și va intra în faza de recepție în luna ianuarie. Termenul de finalizare a fost 14 Decembrie 2020, se percep penalități de întârziere.

Lucrările la noul parking din Complexul Studențesc Hașdeu se apropie de final”, anunța Emil Boc în 23 decembrie 2020.

Au mai trecut de atunci două luni de zile și de inaugurarea parkingului Hașdeu nu se mai aude, din surse oficiale, nimic. Așa că Ziar de Cluj s-a dus astăzi să vadă ce se mai aude pe șantier. Am uitat telefonul pornit când un inginer ne-a spus că mai avem de așteptat după noul parking vreo lună. „Mai durează până conectează ăia de la Electrica! O lună, ceva de genul ăsta!”

Parkingul pare finalizat, dar e electrificat pe organizarea de șantier. Într-o lună sunt șanse să fie inaugurat, cu surle și trâmbițe, parkingul Hașdeu promis de un deceniu. Sunt șanse, dar nimic nu e sigur:

Față de celelalte parkinguri inaugurate anul trecut neterminate, la stadiul de semifinisat, în prag de alegeri, parkingul Hașdeu pare construit mai temeinic:

Vom reveni cu un „control amănunțit al calității” după ce parkingul va fi recepționat și dat în folosință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *