Sex

Magia masajului sexual

Masajul este un procedeu medical de stimulare si destindere a muschilor si de activare a circulatiei sangelui, constand din frictiuni sau lovituri usoare, executate cu ajutorul mainilor sau al unor aparate speciale.

Uluitor, dar adevarat: unii barbati se scutura infiorati de scarba cand e pomenit masajul, un lucru vindecator si potential erotic. Probabil e vorba de vechea prejudecata care spune ca el trebuie sa fie dur si nu prea sensibil.

Beneficii. Vechii egipteni il foloseau pentru puterea sa curativa. La fel si grecii, romanii si chinezii, printre altii. Iar acum, datorita reverimentului tratamentelor naturiste, din ce in ce mai multi barbati occidentali descopera puterea surprinzatoare a masajului de a vindeca si intineri corpul, mintea si spiritul.

Masajul nu se refera numai la muschi; el poate preveni diverse afectiuni, poate grabi vindecarea, imbunatati activitatea circulatorie si nervoasa. Un masaj bun imbunatateste circulatia sangelui ajutand la aprovizionarea cu substante nutritive a celulelor intregului corp, substante care joaca un rol important si in raspunsul sexual al unui barbat.

Ajuta de asemenea la indepartarea reziduurilor celulare prin stimularea circulatiei limfatice, care depinde de miscarea muschilor pentru a-si face treaba.

Sistemul nervos primeste si el o mana de ajutor. Masajul poate relaxa nervii prin miscari usoare, fluide si/sau energiza prin tehnici mai viguroase. Si tonifica pielea, mentinand-o intr-o forma pentru a-si juca importantul rol de intermediar intre viata dvs. interioara si cea exterioara.

Comunica prin atingere. Astazi suntem mai productivi la serviciu, lucram mai mult, strabatem distante mai mari, viata devenind mai comoda. Tabloul de ansamblu cuprinde multe lucruri pentru care trebuie sa fim recunoscatori, dar si multe pe care preferam sa le ignoram, ca stresul, nervii incordati si mai putin timp pentru o viata sexuala bogata.

Masajul nu poate rezolva toate problemele, dar va poate ajuta sa incetiniti ritmul, poate alunga stresul, promova sanatatea si constitue o punte solida catre momentele de profunda satisfactie, sexuala si de alta natura.
Si realizeaza acest lucru prin remarcabila putere a atingerii.

In aceasta lume complicata, concretetea masajului incurajeaza o puternica legatura cu partenera. E nevoie adesea de cuvinte pentru a transmite o importanta informatie sexuala, dar, in cazul anumitor mesaje, cuvintele nu se pot compara cu efectul direct si imediat al unor maini calde care mangaie pielea unsa cu uleiuri. Pentru a crea intimidate, pentru a-i comunica partenerei ca esti implicat si iti pasa, masajul este o tehnica excelenta. Oricine o poate invata.

Conditii pentru masaj.Tot ce iti trebuie de fapt sunt propriile maini. Mai sunt de folos un ulei de masaj, o atmosfera linistita. Apoi sa respirati adanc, sa va  concentrati asupra partenerei, sa acordati atentie respiratiei, starii muschilor si emotiilor ei. Acest lucru, la randul lui, va ajuta si pe dvs. sa va concentrati mai bine.

Desigur, exista tot felul de variatiuni si niveluri de intensitate. Masajul se poate transforma in preludiu sau poate fi de la inceput preludiu. Poate fi reciproc si simultan. Deocamdata insa ea e goala sau sumar imbracata, cu ochii inchisi in asteptare.

Aveti grija sa fie destul de cald ca sa poata sta dezbracata sau invelita numai cu un cearceaf. Daca va dezbracati sau nu, e alegerea dvs. O muzica lina, neutra si suava  si lumanarile ajuta la crearea armosferei potrivite. Scopul este, cel putin pentru prima data, relaxarea, si orice contribuie la asta e un lucru bun. Aveti grija sa stea pe ceva destul de moale ca sa se simta confortabil, daca nu sunteti in pat.

Puterea aromoterapiei. Betisoare sau lumanari parfumate? Depinde de uleiul de masaj. Uleiurile eterice sunt mai la moda ca niciodata. Cele care parfumeaza aerul (aromoterapia). Distilate din secretiile uleioase ale unor plante, uleiurile eterice imprastie in aer diverse arome cu efecte diferite: unele linistesc, altele energizeaza, altele inlatura durerile de cap.

Aceleasi uleiuri sunt absorbite de piele cand sunt aplicate prin masare. Exista mai multe feluri de uleiuri. Incercati cele de trandafir, iasomie, santal, paciuli sau ylang-ylang. Diluati-le pentru ca majoritatea dintre uleiuri sunt prea concentrate.

Cum procedati. Nu exista un “regulament”. De unde incepeti depinde de starea de spirit si intentiile dvs. Sa presupunem ca relaxarea este scopul initial. Ea este intinsa pe burta, ceea ce va permite sa-i mangaiati lung, linistit spatele. Asezati-va comod ca sa va puteti misca liber, in genunchi langa ea, sau calare pe spatele ei. Miscati-va mana, apasand moderat de-a lungul spatelui, urcand de o parte si de alta a coloanei spre omoplati si ceafa.

Daca ea sta la inceput pe spate, folositi aceleasi miscari lungi de la abdomen pana la piept, apoi spre partea de sus a umerilor. Repetati, incet.
Masajul poate include si ridicarea blanda a bratelor, capului sau picioarelor, aducand o bine venita eliberare de forta gravitationala si sporind efectul linistitor.

Incercati apoi un masaj combinat al bratelor si picioarelor. Variati presiunea si viteza miscarilor. Framantati-i muschii mai mari intre palme sau intindeti pielea si muschii, miscandu-va mainile in directii opuse. Folositi degetele mari pentru muschii mai mici, cum sunt cei de la baza gatului sau ai gambei.
Acestea sunt miscarile de baza ale masajului suedez si sunt folosite pe tot corpul pentru a relaxa si/sau stimula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *