In vizor

Lupta dintre PSD si PDL de la Turda tine blocata o investitie de zece milioane de lei

Initiat ca un proiect destinat turistilor care viziteaza Salina Turda si care doresc pachete de cazare, masa si tratament medical, Complexul Balnear Potaissa Turda se deschide la sfarsitul acestei saptamani, spune beneficiarul investitiei. Reprezentantii Primariei vad, insa, lucrurile total diferit. Astfel o investitie de 10 milioane de lei sta in stand-by din cauza unor orgolii.

Meciul de ping-pong intre conducerea Salinei Turda si  Primaria Turda continua. Un proiect de investitie inceput inca din februarie 2012, in valoare de 9,9 milioane de lei, cu termen final de executie in decembrie 2012 sta de mai bine de 2 ani fara sa fie inaugurat. Intre timp s-au facut angajari, s-au obtinut  avize, s-au remediat probemele descoperite de catre comisia de receptie a lucrarilor. Cu toate acestea conducerea Salinei considera ca doar lipsa de timp din partea oficialilor nu ofera posibilitatea clujenilor sa mearga la tratament in cadrul centrului balneo de la hotel Potaissa din Turda.

Ultimul termen pentru  inagurarea centrului Spa de la Turda pare sa fie sfarsitul acestei saptamani. Conform declaratiei directorului interimar Vasile Toth, toate documentele de receptie si de omologare au fost facute si asteapta ca oficialitatile sa isi faca timp sa vina la inaugurare.

“Au fost probleme la receptionarea lucrarilor, le-am remediat. Am reusit sa obtinem toate avizele de functionare. Exista si personal angajat. Asteptam doar ca oficialitatile orasului sa se puna de acord cu ziua inaugurarii. Noi speram sa dam drumul la centrul SPA in aceasta saptamana”, a declarat Vasile Toth, directorul Salinei, beneficiarul centrului SPA.

In  replica, primarul Tudor Stefanie considera ca e o bataie de joc ce se intampla la centrul SPA de la hotel Potaissa, pentru ca de mai bine de doi ani  trebuia dat in folosinta.

“Sa fim seriosi. E o bataie de joc ce se intampla acolo la centrul SPA. Eu stiu cu totul altceva dacat stiti dumneavoastra. Am facut amenajarile in Salina Turda intr-un an, iar dansii nu sunt in stare sa finalizeze nici dupa doi ani de la termenul dat prin autorizatie. Din cate stiu eu, nu au toate actele in regula si nu e din vina noastra a oficialitatilor ca nu ne-am facut timp sa mergem sa taiem o panglica. Au facut angajari, sa vedem cum au sa ii plateasca”, a afirmat primarul Tudor Stefanie

Pentru amenajarea centrului SPA din cadrul complexului balnear de la hotel Potaissa, SC Salina Durgau SA s-a angajat la un credit bancar in valoare  de 9,9 milioane de lei, credit girat de catre Consiliul Local Turda. Lucrarea a fost castigata de catre ACSA S.A Campia Turzii si avea termen de finalizare de un an. Ca urmare a problemelor si a certurilor din Consiliul Local Turda cu schimbarile din conducerea Salinei Durgau S.A. finalizarea lucrarilor a intarziat cu aproape un an.

Structura de rezistenta a hotelului, degradata in timp din cauza umezelii a avut nevoie de lucrari de consolidare. Au fost reabilitate grinzile de sustinere. Pe langa aceasta problema, constructorii au fost nevoiti, impreuna cu proiectantii, sa mute camera tehnica cu utilajele de control a calitatii apei. In vechea camera tehnica au fost montate in schimb trei jacuzzi.

La inceputul acestui an a avut loc intrunirea comisiei de receptie a lucrarilor. Atunci presedintele comisiei de receptie, Dorin Apahidean, a prezentat problemele care urmau sa fie remediate in termen de 30 de zile de catre antreprenor. Printre problemele intalnite au fost termoizolatiile la conductele de incalzire necorespunzatoare, fisuri in pereti, pompa submersibila nu corespundea proiectului, iar sistemele de prindere a conductelor de la subsol lipseau.

Trebuie amintit ca  antreprenorul lucrarii S.C. ACSA S.A. Campia Turzii a a fost unul dintre primii beneficiari, si singurul din judetul Cluj ai contractului de subantrepriza incheiat cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania. Totodata lucrarile la canalizarea din Turda a fost realizate de aceeasi firma S.C. ACSA SA.

Pana la reglementarea situatiei si taierea panglicii zilnic se pierd bani. Conform unui studiu, efectuat de catre Consiliul Local Turda, in perioada aprilie-octombrie 2013 s-au pierdut aproximativ un milion de lei si aproximativ aceeasi suma de la inceputul acestui an.

Foto: turdalive.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *