Politica

Ludovic Orban va cânta la altă masă: A fost exclus din PNL

Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, excluderea din partidul a fostului președinte Ludovic Orban.

Au fost 35 de membri BEx prezenți, dintre care 31 au votat pentru excludere. Au fost două voturi împotrivă și două voturi nule.

Discuţii aprinse despre ipocriziile lui Orban

Spiritele s-au încins în ședință, iar Ludovic Orban a fost contrat puternic de Florin Roman, care i-a reproșat că a adus o mulțime de foști PSD-iști în PNL.

„Vă aduc aminte că în mai 2020 PNL avea 40 la sută intenție de vot. Este grobian ce faceți. Spuneați că soții sau soțiile unora din ALDE trebuie păstrați. Ce faceți e grobian acum. PNL v-a susținut mereu. Dacă erați ok cu președintele, aici făceați curat în casă, ii umpleați și butelia. Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile cu dvs și Ciolacu”, a afirmat Roman.

„Ați încălcat statutul și codul etic. În integralitate codul mai ales. Trebuia să fiți exclus mai demult. V-ați făcut colegii slugi. Aveți o obsesie”, a afirmat și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu.

Orban se dă victimă

Ludovic Orban a ieșit din ședința BEX și face gargară:

„Sunt victima unei echipe demolatoare care a cerut excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că demonstrează clar că nu am nici o legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare după data de 1 iunie. Drepturile și libertățile membrilor PNL sunt încălcate de această gașcă demolatoare care a făcut praf partidul”.

Ludovic Orban anunță că se alătură şi el lungului şir de aripioare liberale şi trădătoriceni: îi va reprezenta pe toţi românii dintr-o nouă formaţiune politică

”Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezinte pe oamenii care cred în valorile liberale. Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine”, a spus Ludovic Orban vineri, imediat după ședința Biroului Executiv al PNL în care 31 din cei 35 de membri prezenți au votat excluderea sa.

Orban i-a criticat dur pe Klaus Iohannis și Florin Cîțu, pe care i-a acuzat că au trădat valorile liberale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *