Din oras

Lucrările la podul nefăcut Porțelanului, începute în aprilie 2019, ar putea reîncepe în aprilie 2022

Scris de 795

Lucrările la podul Porțelanului din cartierul clujean Iris au început în aprilie  2019 și nu s-au încheiat nici până acum, deși ar fi trebuit să avem un nou pod rutier în zonă după un șantier de 12 luni.

Avem, în martie 2022, doar vechiul pod comunist (care ar fi trebuit să devină exclusiv pietonal, după edificarea, lângă el, a unui nou pod rutier). Reabilitat în 2019, vechiul pod, pe care mașinile circulă pe un singur fir, semaforizat, a început deja să se carieze. Pietonii traversează periculos podul pe după stabilopozi din plastic, ce delimitează carosabilul de „trotuar”, stabilopozi loviți din când în când de autorisme. Clujul oferă „cea mai bună calitate a vieții” doar în Centru. În cartiere, municipalitatea oferă doar cele mai bune promisiuni.

Podul nefăcut Porțelanului a fost omis din lista priorităților Primăriei pentru anul 2022, listă publicată atât pe site-ul municipalității, cât și pe paginile electorale de Facebook ale edililor liberali. Lucru ciudat, având în vedere faptul că primarul Boc a declarat astăzi că noul pod ar putea fi gata până la finalul acestui an. Și normal ar fi fost ca edilul să se mândrească și cu această promitentă-realizare.

Întrebat astăzi la radio când încep lucrările la Podul Porțelanului (aflat în prezent în procedura de licitație), primarul Emil Boc a răspuns:

„La podul Porțelanului, sunt două firme care au depus oferta, sunt în examinare, va fi gata adjudecată licitația până la sfârșitul lunii martie. Dacă nu sunt contestații, în aprilie se poate începe la lucru. Dacă vor fi contestații, în aprilie se vor rezolva contestațiile, după care 7 luni de zile e termenul de executare a lucrării; până la sfârșitul anului ar trebui să fie gata podul Porțelanului.”

Întrebat tot la radio, în 21 ianuarie, dacă podul Porțelanului nu a fost inclus printre proiectele pe care Primăria intenționează să le realizeze în 2022, primarul Boc a declarat:

„E incluuus… și, dacă toate merg bine, depinde de licitație, cât va dura. Are bani acolo! Are 7 luni perioadă de realizare, depinde cât durează licitația. Că așa este prins podul Porțelanului, un obiectiv despre care am vorbit atâta, nu l-am mai subliniat încă o dată suplimentar! Este normal să existe, sunt acolo! Eu vă răspund același lucru, că 7 luni e perioada de realizare, după ce se adjudecă licitația!”

Anul trecut, la finalul lunii noiembrie, întrebat la un post de radio local când se reiau lucrările la podul Porțelanului, primarul Emil Boc a declarat că podul urmează a fi „în plină finalizare” în anul 2022.

„Vom vedea și graficul, pe care îl vom anunța odată cu elaborarea bugetului 2022, și la podul Porțelanului”, preciza edilul.

Vom trăi și vom vedea, până la urmă, când va începe și când se va termina acest proiect fără început și fără sfârșit! La urma urmei, mai în glumă, mai în serios, în noul context geo-strategic, nici nu e cazul să ne mai grăbim să ridicăm un pod nou. Pe vechiul pod Porțelanului, eventualelor tancuri și trupe agresoare le-ar fi imposibil să treacă. Și mașinile clujenilor, și civilii pietoni traversează dificil vechiul pod de sare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 2 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 3 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 4 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 5 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 6 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 7 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 8 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 20 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 22 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției