Din oras

Lucrările la podul nefăcut Porțelanului, începute în aprilie 2019, ar putea reîncepe în aprilie 2022

Scris de 549

Lucrările la podul Porțelanului din cartierul clujean Iris au început în aprilie  2019 și nu s-au încheiat nici până acum, deși ar fi trebuit să avem un nou pod rutier în zonă după un șantier de 12 luni.

Avem, în martie 2022, doar vechiul pod comunist (care ar fi trebuit să devină exclusiv pietonal, după edificarea, lângă el, a unui nou pod rutier). Reabilitat în 2019, vechiul pod, pe care mașinile circulă pe un singur fir, semaforizat, a început deja să se carieze. Pietonii traversează periculos podul pe după stabilopozi din plastic, ce delimitează carosabilul de „trotuar”, stabilopozi loviți din când în când de autorisme. Clujul oferă „cea mai bună calitate a vieții” doar în Centru. În cartiere, municipalitatea oferă doar cele mai bune promisiuni.

Podul nefăcut Porțelanului a fost omis din lista priorităților Primăriei pentru anul 2022, listă publicată atât pe site-ul municipalității, cât și pe paginile electorale de Facebook ale edililor liberali. Lucru ciudat, având în vedere faptul că primarul Boc a declarat astăzi că noul pod ar putea fi gata până la finalul acestui an. Și normal ar fi fost ca edilul să se mândrească și cu această promitentă-realizare.

Întrebat astăzi la radio când încep lucrările la Podul Porțelanului (aflat în prezent în procedura de licitație), primarul Emil Boc a răspuns:

„La podul Porțelanului, sunt două firme care au depus oferta, sunt în examinare, va fi gata adjudecată licitația până la sfârșitul lunii martie. Dacă nu sunt contestații, în aprilie se poate începe la lucru. Dacă vor fi contestații, în aprilie se vor rezolva contestațiile, după care 7 luni de zile e termenul de executare a lucrării; până la sfârșitul anului ar trebui să fie gata podul Porțelanului.”

Întrebat tot la radio, în 21 ianuarie, dacă podul Porțelanului nu a fost inclus printre proiectele pe care Primăria intenționează să le realizeze în 2022, primarul Boc a declarat:

„E incluuus… și, dacă toate merg bine, depinde de licitație, cât va dura. Are bani acolo! Are 7 luni perioadă de realizare, depinde cât durează licitația. Că așa este prins podul Porțelanului, un obiectiv despre care am vorbit atâta, nu l-am mai subliniat încă o dată suplimentar! Este normal să existe, sunt acolo! Eu vă răspund același lucru, că 7 luni e perioada de realizare, după ce se adjudecă licitația!”

Anul trecut, la finalul lunii noiembrie, întrebat la un post de radio local când se reiau lucrările la podul Porțelanului, primarul Emil Boc a declarat că podul urmează a fi „în plină finalizare” în anul 2022.

„Vom vedea și graficul, pe care îl vom anunța odată cu elaborarea bugetului 2022, și la podul Porțelanului”, preciza edilul.

Vom trăi și vom vedea, până la urmă, când va începe și când se va termina acest proiect fără început și fără sfârșit! La urma urmei, mai în glumă, mai în serios, în noul context geo-strategic, nici nu e cazul să ne mai grăbim să ridicăm un pod nou. Pe vechiul pod Porțelanului, eventualelor tancuri și trupe agresoare le-ar fi imposibil să treacă. Și mașinile clujenilor, și civilii pietoni traversează dificil vechiul pod de sare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 10 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 10 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 11 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 12 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 12 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 13 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE