In vizor

Lucrarile la blocurile dintre case din Gruia continua, in ciuda actiunii prefectului in instanta

Scris de 1,012

Lucrarile de la cele trei blocuri de pe strada Romulus Vuia din cartierul Gruia, contestate de vecini si autoritati, au avansat fara probleme, chiar daca acestea trebuiau sa fie suspendate din momentul in care prefectul a atacat autorizatia in instanta.

Actiunea in contencios administrativ a Institutiei Prefectului Judetului Cluj a fost inregistrata in 17 septembrie 2013. Potrivit legii 554/2004 “pana la solutionarea cauzei, actul atacat este suspendat de drept “. In cazul de fata actul atacat este autorizatia de constructie din 13 octombrie 2011, care prevede edificarea a doua imobile cu functiuni mixte S+P+4E si S+D+P+4E .

Practic tot ce s-a construit dupa data de 17 septembrie 2013 s-a facut fara autorizatie.

Asa arata imobilul la momentul controlului prefecturii in 4 septembrie 2013

Asa arata imobilul in luna iunie 2014 – fotografie postata de constructor pe Facebook

“Orice act administrativ se suspenda pana la solutionarea cauzei. Am facut adrese catre Inspectoratul de Stat in Constructii si catre Primarie, pentru ca am primit si noi sesizari ca se lucreaza in continuare pe Romulus Vuia 8-10. In luna iulie a acestui an am primit raspuns de la ISC ca numai instanta poate opri lucrarile si nu o decizie a prefectului. Primaria a notificat constructorul ca se suspenda autorizatia si sa opreasca lucrarile. Practic daca se lucreaza este fara autorizatie, iar Primaria este responsabila sa ia masuri”, a aratat Ana-Maria Danciu, purtatorul de cuvant al Prefecturii.

In acelasi timp constructorul sustine ca a oprit lucrarile la cele doua blocuri care erau pe acea autorizatie, iar lucrarile efectuate acum, la blocul dinspre strada Romulus Vuia, se fac in baza unei autorizatii ulterioare. Este vorba de autorizatia 1438 din 19 decembrie 2011 – Extindere cladire pentru spatii comerciale si birouri faza II corp C1 Romulus Vuia 8-10.

“Sunt doua autorizatii de constructie, una este suspendata, cealalta nu, este activa. Au fost doua controale ca sa verifice situatia si au constatat ca se lucreaza pe autorizatia activa, la corpul din fata. Ultimul control a fost acum doua saptamani”, a precizat pentru Ziar de Cluj Vasile Moroz, administratorul Mordin Construct, beneficiarul investitiilor.

Din casa care s-a extins, conform autorizatiei, a ramas doar un zid inspre strada.

Beneficiarul Mordin Construct ii are asociati pe Mircea Dinculescu, proiectantul blocurilor si, mai nou, arhitectul sef al Baii Mari, si pe Vasile si Ioan Moroz, rude ale consilierului local baimarean Mihai Moroz.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 3 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 6 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 8 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 8 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 10 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 23 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE