Editorial

LUAŢI GUVERNAREA DE PE MINE, C-O OMOR! Recomand bere şi popcorn la spectacolul împărţirii banilor şi al plecării USR-PLUS de la guvernare

Scris de 308

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea prim-ministrului Florin Cîţu de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat Administrația Prezidențială.

Dacă o analizează cu atenţie şi îngrijorare, va trece luna.

Între timp este interesant ce informaţii se aruncă pe piaţă ca fiind “adevărata miză a revocării ministrului Stelian Ion”… Care, între noi fie vorba, este fostul avocat al lui Radu Mazăre – deci când vorbeşte despre parandărături, trafic de influenţă şi alte mânării administrativ-politice, ştie ce vorbeşte.

Aripa “Procurori” a Unității Militare de Presă G4Media a ieşit prima pe fentă să ne anunță prin ”pana” (de gânsac) a lui Pantozzi ”adevărata miză a schimbării lui Stelian Ion”.

Cică (citez): ”Neașteptata criza guvernamentală provocată miercuri dimineață de Florin Cîțu a fost explicată de același Cîțu miercuri seară: miza a fost revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion. Era miza lui Klaus Iohannis, a PNL și a câtorva personaje din umbră, cu toții speriați de perspectiva iminentelor numiri făcute de Stelian Ion la conducerea parchetelor. Aceasta e marea miză: teama că Stelian Ion putea face propuneri de procurori cu adevărat independenți de politicieni și de servicii.”

Muahahahahaha”! Adicătelea ”teama” ”de “procurori cu adevărat independenți de politicieni și de servicii”, ar fi determinat revocarea lui Stelian Ion.

Care, să nu uităm, a minţit ca o servitoare că nu a primit documentele în original pentru a da avizul pozitiv adoptării “Ordonanţei Anghel Saligny” şi, după ce i s-a demonstrat că minte, a trecut p tehnicităţi de genul “n-au trecut patru zile” de la depunerea originalului, prin urmare nu a avut temei legal să dea avizul pozitiv.

Iar după “tehnicităţi” a trecut la ameninţări cu dat cu subsemnatul dacă se fac presiuni asupra Ministerului Justiţiei.

Dar, înainte să vă zic Secretul lui Polichinele (acela că ministrul propune, Iohannis dispune), ia să aruncăm un ochi pe lista procurorilor ”cu adevărat independenți de politicieni și de servicii” înscriși în concurs (toți unul și unul, majoritatea de umplutură).

Candidații pentru postul de procuror-șef DIICOT și procuror șef adjunct al DIICOT: Daniel Horodniceanu (fost șef DIICOT, cu Black Cube şi în mandatul căruia dosarul Lucan s-a studiat cu atenţie şi îngrijorare chiar şi în ziua de azi, după o şapcă de ani), Oana Pâțu (a preluat șefia interimară după ce Giorgiana Hosu şi și-a dat demisia în urma condamnării soțului ei pentru corupție), Ioana Albani (procuror DIICOT, decorată de fostul șef FBI, James Comey, cel demis de președintele SUA, Donald Trump, la începutul mandatului) şi Mihaela Larisa Iosipescu.

Candidații pentru DNA – postul de procuror-șef adjunct și șefi de secție: Paul Silviu Dumitriu (cunoscut pentru politicieni ca Fenechiu, Bunea şi afacerişti de carton ca Ion Niculae, “scalpaţi” prin rechizitorii prin care s-au obţinut condamnări grele la închisoare dar și ca fostă mână dreaptă a Koveșicăi a lui Coldea), Codrin Gavra (procurorul care a instrumentat dosarul unor deputați PSD din Arad implicați în presupusele acte de corupție de la Poliția de frontieră din Arad), Andreea Oana Nica, Ioan Amariei – fostul șef al PNA-ului lui Adrian Năstase (cel mai neafiliat politic care va să zică) şi Monica Erika Danciu.

“Candidații” pentru postul de procuror-șef de secție la Parchetul General este unul singur: Cătălin Andrei Popescu.

Este că nici pe unul nici nu l-ați văzut, dar nici nu vi-l puteţi imagina pocnind slugarnic din călcâie: ”Șefu’, vă mai servesc un dosărel”?

Mai bine Stelian Ion îl punea direct pe Radu Mazăre șef peste toate cele trei parchetele. Mai independent, nici că se putea. Oricum nu asta este miza demiterii, ci, ca întotdeauna, banii.

Silabisiţi şi dumneavoastră: cinci zeci de mi li ar de de lei. Bani promişi primarilor şi care depind de semnătura obligatorie a ministrului Justiţiei – celebrul aviz pe care USR PLUS l-ar fi dat la şantaj cu desfiinţarea “Secţiei Speciale” de investigare a activităţii magistraţilor, celebra “SIIJ”.

Cu Stelian mătrăşit şi cu Bode interimar, avizul este colea-şa, după uşă. Abia aşteaptă să fie dat şi să fie primit.

Cîţu şi Iohannis au nevoie ca de aer de banii din “Ordonanţa Saligny” dacă vor să-şi câştige “Congresul lor”. Prin urmare, până pe 25 septembrie, Cîțu trebuie să le trimită banii aleșilor locali. Aşa că slăbiţi-ne cu fente despre numirile de procurori integri (ce-am mai râs), care oricum nu sunt la latitudinea ministrului, ci a preşedintelui. Mai ales acum când banii vorbesc.

Acum doar trebuie să ne luăm bere şi popcorn şi să aşteptăm restul spectacolului. Luptă USR Plus până la unu, apoi pe la două se reaşează în fotoliile lor, nu aprobă Iohannis demiterea lui Stelu, mai ameninţă voalat Orban că şparlamentarii lui vor vota moţiunea de cenzură, devine Ciolacu “Leul Opoziţiei” şi se avântă la guvernare (sau deja a negociat susţinerea din umbră a unui guvern minoritar, că şi primarii lui au nevoie de bani “pentru dezvoltare)?

Dacă Cîțu joacă în picioare Coaliția și trimite banii la timp în teritoriu, nici nu mai contează dacă miniștrii USR PLUS rămân înşurubaţi în scaunele lor (ca după demiterea lui Vlăduţu de la Sănătate), atunci “roacherul” iese câștigător pe linie: ia și partidul, rămâne și cu ouăle numai bune de numărat de toți.

Oricum constat că s-au terminat toate problemele sociale ale României care ar fi trebuit discutate în ședința de Coaliție de guvernare: facturile umflate cu pompa cică de ”piața liberă”, inflaţia, valul patru al pandemiei de COVID-19, milioanele de români rămași fără slujbă șamd. Nu ce o țin langa de gard ăștia de la USR PLUS: desființarea SIIJ.

Desființarea SIIJ nu ține de foame.

Şi, gata!

 

PS: Mi se şopteşte în cască că Johannes a aprobat demiterea lui Stelu Pluserelu. Planul merge ca uns cu slană.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 9 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 11 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 11 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 11 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 12 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 12 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 13 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 13 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 13 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 14 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 14 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției