Din oras

Locuitorii şi chiriaşii de pe strada David Ferenc, terorizaţi de porumbei

Cei care se plimbă prin centrul oraşului au ajuns să ocolească, printre altele, şi strada David Ferenc. Cunoscută odinioară pentru magazinele care îşi desfac marfa, acum a devenit o dovadă vie a prezenţei porumbeilor și a delăsării autorității publice locale care plătește degeaba, se pare, milioane de lei pentru salubritate stradală.

Zona cea mai problematică o reprezintă porţiunea dintre Biserica Unitariană şi Liceul Samuel Brassai, care este „pavată” cu găinaţ de porumbel.

„Şi când traversez în viteză porţiunea aceea de stradă o fac cu groază. M-am săturat de glumele colegilor, care îmi tot spun să joc la loto. Pe lângă faptul că porumbeii sunt purtători de diverse boli, e dizgraţios, de-a dreptul urât să umbli prin oraş cu hainele murdare”, ne spune o tânără care locuieşte în zonă şi scurtează drumul către staţia de troleu pe acolo.

gainat porumbel

Nici taximetriştii care îşi aşteaptă clienţii pe strada David Ferenc nu sunt mai încântaţi.

„E acid, coroziv, nici nu ştiu cum să vă spun. Noi trebuie să ne păstrăm maşinile curate mereu. Dacă stai în stand şi ai rahat de porumbel pe maşină, clar că se duce la următoarea maşină clientul. Îl pierzi. Bine, sunt mai multe zone în centru, însă acolo e cel mai rău”, mărturiseşte un taximetrist, care şi spune că evită zona.

 

gainat porumbel

Consilierul pe probleme economice al Episcopiei Unitariene, Dacz Tibor, recunoaşte că se confruntă cu problema porumbeilor la aproape toate clădirile pe care le gestionează episcopia.

„Mai avem această problema la mai multe clădiri, nu doar la cea a Bisericii. Mai grav e la vreo încă două clădiri din centru şi o curte interioară de şcoală. Cea mai bună soluţie e o bandă specială, cu nişte cuie, care îi împiedică pe porumbei să se mai aşeze pe clădire. Am discutat cu cinci societăţi de alpinişti utilitari, care ar putea face lucrarea, însă nicio firmă nu a venit cu o ofertă concretă sau nu ne-au mai căutat cu o oferta, după ce le-am spus ce dorim”, precizează Dacz Tibor.

gainat porumbel

Porumbeii nu sunt singurii care le produc neplăceri clujenilor. Stoluri întregi de ciori „survolează” oraşul, defecând de la înălţime.

„E mai rău că în filmul lui Hitchcock, cel cu păsările. Când se îngână ziua cu noaptea, e cel mai rău. Croncăne, dau rotocoale, se găinăţă, de parcă ar face concurs”, ne spune o cititoare.

ciori cluj

Iubitorii de animale şi păsări încurajează prezenţa porumbeilor în centrul oraşului, hrănindu-i zilnic. Atât în parcurile din centru, cât şi în cartiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *